TÜZELŐÁLLÁS

Tra­gi­kus szom­bat, Dár­dai és Gu­lá­csi csa­pa­tát is el­ver­ték

A ber­li­niek ide­gen­ben nem té­nye­zők, so­ro­zat­ban ha­tod­szor kap­tak ki az ott­ho­nuk­tól távol. Sza­lai csa­pata nyert, de nem a ma­gyar csa­tár lőtte a győz­tes gólt.
  • Szerző: HBK

A Hertha 4–2-re, míg az RB Leipzig 3–0-ra kapott ki a német focibajnokság (Bundesliga) 25. fordulójában.

Dárdaiék tavaly december óta nem tudtak idegnben nyerni bajnoki mérkőzésen
Dárdaiék tavaly december óta nem tudtak idegnben nyerni bajnoki mérkőzésen
Fotó: AFP

A Dárdai irányította Hertha veresége annyira nem is meglepő, ha megnézzük, mennyire rosszul megy a csapatának a német fővárostól távol:a berliniek legutóbb december harmadikán tudtak idegenben bajnoki meccsen nyerni, azóta hatszor kikaptak vendégként – most a Köln mért rájuk újabb csapást.

EZT OLVASTAD MÁR?

A Leipzig kapuját védő Gulácsi Péterneksem volt sok oka az örömre,kapott három gólt, csapata pedig simán kikapott a kiesés elől menekülő Werder Brementől.

A lipcseiek sorozatban másodszor szenvedtek vereséget, és három forduló óta nyeretlenek, így megérkezett a nyakukra a harmadik helyezett Dortmund, míg az első helyen álló Bayern München holnap tovább növelheti tízpontos előnyét.

Szalai Ádáma kezdőcsapatban kapott helyet a Hoffenheimnél, amely 1–0-ra nyert a Bayer Leverkusen ellen. A győztes gól születésekor a magyar válogatott csatár már nem volt pályán, edzője az 58. percben lecserélte.