INSIDER

Nem várt for­du­lat a meg­ölt so­rok­sári fu­tónő ügyé­ben: ez tör­tént va­ló­já­ban?

A rend­őr­ség tör­té­ne­té­nek egyik leg­na­gyobb vo­lu­menű nyo­mo­zása volt a nő gyil­kosa utáni öt­éves haj­sza.
  • Szerző: Ripost

A tettes nagy valószínűséggel nem ott ölte meg a fiatal Krisztinát, ahol később a rendőrök megtalálták.

EZT OLVASTAD MÁR?

Mint kiderült, a gyilkos elvonszolta a holttestet a gyilkosság eredeti helyszínéről, és letette a Szigetdűlő egyik fás-bokros részén, ahol végül megtalálták- írja a Blikk

A lap értesülései szerint a rendőrség kirendelt szakértői közül többen is ezt a verziót valószínűsítik, mivel a holttest közvetlen környezetében nem találtak az áldozattól származó vért, pedig a gyilkos egy zsineggel fojtotta meg a családanyát, ami – főleg ha a nyakon lévő verőeret is érte – komoly vérveszteséggel jár.

Fotó: Keller Mátyás

"A rendőrség nagyon alapos munkát végzett a nyomozás alatt, több orvos szakértőt is kirendeltek, akik megállapították, hogy az elkövetés helye nem lehet azonos a megtalálás helyszínével" – mondta a lapnak dr. Lichy József, aki a feltételezett elkövető, R. Szilveszter jogi képviseletét látja el.

Úgy tudni, a rendőrségi nyomozás a vége felé közeledik. A szakértői megállapítások szerint a gyilkos kétszer is Krisztina nyaka köré tekerte a zsineget, egyszer a közösülés előtt, majd akkor, amikor az aktus végeztével rájött, hogy a nő még él. Másodszorra már olyan erővel szorította a kötelet, hogy az édesanya belehalt.

Fotó: Sulyok László

A rendőrség történetének egyik legnagyobb volumenű nyomozása ez az ügy. A nyom-, fizikus és vegyész szakértők mellett genetikusok segítették a nyomozók munkáját. Utóbbiak 1897 darab bűnjelet vizsgáltak, és csak ez több mint 368 millió forintba került. A nyomozás teljes költsége a lap szerint szinte biztos, hogy a félmilliárd forintot is bőven meghaladja majd.

Eközben a címlapon