INSIDER

Meg­lepő fel­mé­rés a ma­gyar fi­a­ta­lok­ról: erre vágy­nak iga­zán

A köz­vé­le­ke­dés­sel el­len­tét­ben a fi­a­ta­lok több­sége már itt­hon kép­zeli el a jö­vő­jét, vá­gyik es­kü­vőre és csa­ládra.
  • Szerző: Ripost

Az marad itthon, aki kalandra vágyik, tartják a rossz nyelvek.

Eszerint száz fiatal közül 67 kalandvágyó, mert kizárólag itthon képzeli el a jövőjét, és csak egyharmaduk tervezi, hogy egy ideig külföldön tanul vagy dolgozik. Ez derült ki egy friss felmérésből: nyolcezer magyarországi és négyezer, a környező országokban élő magyar fiatalt kérdeztek meg.

A külföldre igyekvők közül mindössze tizenöten gondolnak arra, hogy más országban telepedjenek le. A többiek csak rövidebb időre utaznának ki, többségük a jobb fizetésért, néhányan azért, hogy továbbtanuljanak, tapasztalatokat szerezzenek.

Illusztráció Fotó: Pixabay
Illusztráció Fotó: Pixabay

Azokat, akik nem terveznek ilyesmit, elsősorban a család és a barátok tartják itthon, de sokan válaszolták azt is, hogy ragaszkodnak a hazájukhoz. Egyre kevesebben maradnak amiatt, hogy nem beszélnek idegen nyelvet.

A felmérés eredményeiről a megkérdezte az illetékes államtitkárságot és két érintett fiatalt is. Hogy ők mit szólnak az eredményhez?

A napilap szerdai számából megtudod, a lapot megtalálod az újságárusoknál!