FITTFAZÉK

Nem unjuk a cuk­ki­nit! Jöhet a tócsni!

Ismét divat a nyár örök fi­nom­sága, ne hagyd ki a cuk­kini tócs­nit! Egész­sé­ges, finom és alig van benne szén­hid­rát. El­ké­szí­teni pedig egy­sze­rűbb, mint gon­dol­nád!
címkék:

Itt a nyár, tele a kerted cukkinivel? Mutatunk egy szuper receptet, ami csökkenti a készletet! Ha piacon szerzed be a cukkinit, úgy is jó, hiszen ez az egyik legolcsóbb nyári zöldség! Ráadásul nagyon egészséges is. Aki szereti, soha nem unja meg ezt a receptet! Előételnek, köretnek, vagy önálló fogásként, és nasinak is fogyaszthatod.

CUKKINI TÓCSNI:

Hozzávalók:

  • 2 nagy cukkini
  • 1/3 csésze reform liszt (pl. Norbi liszt)
  • 1/3 csésze Update Mester morzsa
  • 2 db tojás
  • ½ teáskanál sütőpor
  • só, és őrölt bors, ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • friss kapor, ízlés szerint

Így készítsd el:

1. Aprítsd fel a cukkinit aprító géppel, vagy reszeld le.

2. Helyezd a felaprított cukkinit egy konyhai törölközőbe, csavard ki belőle a levét.

3. Egy tálban dolgozd össze a többi hozzávalóval - leszámítva persze az olívaolajat!

4. Jól keverd össze, darabos masszát kapsz.

Eközben a címlapon

5. Serpenyőben hevíts 3 evőkanál olívaolajat. Készíts az összekevert masszából pogácsákat, ezeket helyezd a forró olajba.

6. A halmocskák tetejét nyomd le lapáttal, hogy lapuljon a tócsni. Így süsd meg mindkét oldalát, 3-4 percig, amíg arany barnára nem lesz.

Tipp:

Joghurttal is fogyaszthatod, adhatsz hozzá egy kis friss citromlevet, fokhagymát, fűszereket.

Jó étvágyat!

címkék: