KÜLFÖLD

Nem tudta, hogy tilos a nemi erőszak

Azzal vá­dol­nak egy magát 17 éves­nek valló mig­ránst Svéd­or­szág­ban, hogy meg­erő­sza­kolt egy kis­korú lányt. A mig­ráns most azzal vé­de­ke­zik, hogy nem tudta, hogy Svéd­or­szág­ban il­le­gá­lis a nemi erő­szak, mivel ezt ko­ráb­ban senki sem mondta el neki.
  • Szerző: ripost

Áprilisban kezdte el zaklatni a svédországi Skåne megyében, Malmö közelében élő, saját bevallása alapján 17 éves migráns a svéd kiskorút – írja az Origo.hu.

A megismerkedésük után néhány héttel – a lány vallomása szerint – a migráns megerőszakolta őt a saját lakásában, amikor a szülei nem voltak otthon.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A tettes tagadja az erőszak tényét, véleménye alapján a lány beleegyezett a dologba, de

amúgy sem érti, hogy Svédországban miért illegális a nemi erőszak és a kiskorúak megrontása.

A később bíróság elé állított migráns azzal is védekezett, hogy senki nem mondta el neki, mikor a skandináv államba költözött, hogy nem létesíthet szexuális kapcsolatot valakivel az illető beleegyezése nélkül.

A még mindig folyamatban lévő eljárás során az is kiderült, hogy a migráns hazudott az életkoráról, az orvosi vizsgálatok szerint ugyanis nem 17 éves, hanem legalább 20.

A gyanúsított nevét személyiségi jogokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra. Áldozata nevét és életkorát sem közölték, szintén személyiségi jogok miatt.

Eközben a címlapon