KÜLFÖLD

Nem szál­lí­tok zsi­dó­kat - mondta a lon­doni musz­lim Uber taxis

Majd szó nél­kül el­haj­tott és tö­rölte a ren­de­lést.
  • Szerző: SZM

Letiltott a hálózatából egy londoni muzulmán taxist az Uber. Az történt, hogy “Ahmad”, aki a londoni utcákat járta, a Wembley Hill Road és az Empire Way kereszteződésében látta, hogy várnak rá az utasai. Szólt nekik, hogy mindjárt jön, csak kiteszi az éppen vele utazókat.

Amikor rövidesen visszatért,

EZT OLVASTAD MÁR?
egy pillanatra megállt mellettük és kiszólt “nem szállítok zsidókat”, majd elhajtott. Sam Adler és üzleti partnere csak álltak ott megkövülten,

majd megértették, hogy ez a fejükön lévő kipa miatt történt. Utóbb kiderült, hogy miután tovább hajtott, “Ahmad” törölte a rendelésüket.

A történet eljutott a Thejc.com újságíróihoz is, a Uber megrendelésének képernyőképével együtt. Az Uber szóvivője úgy reagált a történtekre, hogy a sofőr viselkedése teljesen elfogadhatatlan és a vállalat nem tolerálja a diszkrimináció bármilyen formáját.Ugyanakkor visszautasították, hogy bármilyen kártérítést fizessenek a történtek miatt.

Sam Adler csak annyit fűzött hozzá, hogy ha az emberek látják, hogy a Brit Munkáspárt vezetői nyitottak az antiszemitizmusra, akkor ami a parlamentben folyik, annak továbbterjedő hatásai is vannak.