INSIDER

Nem is tud­nak róla, mennyit ke­res­tek a pa­nel­ban lakók...

Az egekbe szök­tek a pa­nel­la­ká­sok árai: a di­va­to­sabb la­kó­te­le­pe­ken már 500 ezer fo­rint/négy­zet­mé­ter fö­lötti áron is árul­nak la­ká­so­kat Bu­da­pes­ten. De még a sok­szor le­saj­nált la­kó­te­le­pe­ken is ug­rás­sze­rűen drá­gul­tak a la­ká­sok, és a pa­nel­árak a szak­ér­tők sze­rint idén még to­vább nőnek.

Döbbenetes árakon kínálnak panellakásokat a fővárosban: még a legolcsóbb Havanna lakótelepen is találtunk 23 millióért kínált 54 négyzetméteres lakást (ez 425 ezer forint/négyzetméter!). De aki akar, a divatos, XIII. kerületi Kárpát utcában vehet 49 millió forintért is panellakást – és még ez sem palota: csupán 3 szoba 68 négyzetméteren, 720 ezer forintos négyzetméteráron!

EZT OLVASTAD MÁR?

Jó a közlekedés, egyszerű fenntartani

- Jó a lakások elosztása, és egyszerű és olcsó fenntartani – mondja Sz. Teréz, aki az óbudai Kerék utcában lakik. – Ráadásul a közlekedés is nagyon jó, és van a közelben iskola, óvoda, bolt meg orvos – teszi hozzá. Na és a fiataloknak és pályakezdőknek?

Megfizethetetlen az új építésű

Ugyanezt mondja az ingatlanszakértő is. – A panel kényszermegoldás, hiszen az új építésű lakásoknak drasztikusan magas a négyzetméterára, így a megfizethetőbbek kis alapterületűek, a családosok vagy családot tervezők számára pedig szűkek. A nekik való, felújítást igénylő családi házak szintén drágák a fővárosban, építkezni szinte lehetetlen a kevés és elérhetetlen árú telkek miatt, így megoldásként a panel marad.

Szeretnéd tudni, hogy idén miként alakult a panel lakások értéke? Tudni szeretnéd, hogy melyik környéken számolták a legdrágább és legolcsóbb négyzetméterárat? Akkor keresd a szombati Ripost napilapot az újságárusoknál!

Eközben a címlapon