LEGFRISSEBB

Nem hi­szed el, mit ta­lál­tak a hon­véd­ségi kocsi ol­da­lá­ban

Nem min­den­napi eset­hez ri­asz­tot­ták az Ál­lat­mentő Liga ál­lat­vé­dőit. A hon­véd­ség kért tőlük se­gít­sé­get, mi­u­tán a ka­to­nák ész­re­vet­ték, hogy a hű­tő­ko­csi­juk ol­da­lán lévő kis lyukba fész­kelt egy madár.
  • Szerző: N.E.

"Katonai felvezetéssel odairányítottak bennünket a kocsihoz, amin olyan picike volt a lyuk, amibe a madár fészkelt, hogy csak nagy nehezen bírtuk kihúzni a fészket. Öt kis rozsdásfarkút találtunk benne, de sajnos csak egy maradt közülük életben, a többi éhen halt" - mesélte a -nak az Állatmentő Liga állatvédője, Csillag Bea, aki ideiglenesen magához vette az árva fiókát.

Csoda, hogy életben maradt. Sipikének neveztük el. Már jobban van, egyre nagyobb a hangja is, negyedóránként csipog, hogy éhes.

Bea csak addig tartja magánál a fiókát, amíg meg nem erősödik, azután szabadon engedi.

A madármentők arra hívják fel a figyelmet, hogy az augusztusig tartó időszakban gyakran találkozhatunk magányosnak tűnő fiókával, ám nem biztos, hogy mindegyiken segítenünk kell!A fészekelhagyási időszakban ugyanis sok, repülésre még képtelen fióka kiugrik a fészekből, így védekezve a ragadozók ellen.

Ezeknek a madaraknak az a legnagyobb segítség, ha biztonságos helyre juttatják őket, de nem viszik haza, hiszen nem szorulnak megmentésre

- figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.