FÜLES

Nem hi­szed el, mit evett Ni­co­las Cage Er­dély­ben

Nem csak a pápa, a hol­ly­woodi film­sztár, Ni­co­las Cage is Er­dély­ben járt a hét­vé­gén. A szí­nész dísz­ven­dég­ként vett részt a ko­lozs­vári Tran­sil­va­nia Nem­zet­közi Film­fesz­ti­vá­lon, ám a hi­va­ta­los prog­ram mel­lett szom­ba­ton el­lá­to­ga­tott egy ét­te­rembe is, hogy meg­kós­tolja az igazi ma­gyar íze­ket. A Ri­post be­szélt a kúria pin­cé­ré­vel.

Gulyást és tejfölös töltött káposztát kért Nicolas Cage, amikor betért Torockószentgyörgyre azután, hogy életműdíjat kapott az egyetemes filmművészetben elért eredményéért. A megtudta: Cage személyesen foglalt asztalt a torockói Székelykő Kúriába.

„Egyáltalán nem sztároltatta magát, egyszerűen csak betért hozzánk, mint bárki más” – kezdte lapunknak izgatottan az étterem pincére, Flori Micle, aki arról is mesélt, hogy közel két órát töltött náluk a hollywoodi filmcsillag.

EZT OLVASTAD MÁR?

„Gulyást evett, majd töltött káposztát kért tejföllel és házi kenyérrel. Nagyon közvetlen volt mindannyiunkkal, szívesen fotózkodott. Távozás előtt megcsodálta a kúria ablakából a lenyűgöző tájat, innen ugyanis remek kilátás nyílik Székelykőre” – számolt be a pincér.

Cage később a bonchidai Bánffy-kastélyt is megnézte.Ennek a kertjében vetítették a filmfesztivál keretében a Mandy-t, amelyben ő a főszereplő, valószínűleg ezért vitték őt oda a szervezők. A színész szemlátomást mindenkivel közvetlenül viselkedett, hiszen a kastély mellett többekkel is szelfizet. Bogdisor Cosmin kamionsofőr, önkéntes tűzoltó is lőtt egy közös fotót a hírességgel.

„Amikor megismertem, nem hittem a szememnek, majd mikor láttam, hogy valaki fotózkodik vele, én is gyorsan oda mentem és kértem, hogy csináljunk közös szelfit. Szívesen állt a kamera elé” – mondta a férfi.

Eközben a címlapon
Amíg ő Erdélyben volt, kimondták a válást Amíg Cage Erdélyben volt, hivatalosan is kimondták a válását. A színész március végén erősen ittas állapotban meggondolatlanul úgy döntött egy átmulatott éjszaka során, hogy elveszi ismerősét, Erika Koike-t. Cage, miután másnap kijózanodott, azonnal megbánta a tettét, így négy nap után be is adta a válást.