HŰHA

Nem hi­szed el, mire ké­szül Nem­csák Ká­roly a szü­lő­fa­lu­já­ban

Na­gyon ha­sonló hely­zetbe ke­rült ahhoz, amit egy­kor a Szom­szé­dok­ban lát­hat­tunk. Temp­lo­mot épít­tet, amely idén el is ké­szül­het.
  • Szerző: Ripost

Még idén elkészülhet az a templom, amelyet Nemcsák Károly építtet szülőfalujában, Mocsolyástelepen.

Talán sokan emlékeznek azokra az epizódokra a Szomszédokból, amikben László atya templomra gyűjtött. A sorozatban a szereplők valós számlaszámot adtak meg, így sok pénz gyűlt össze, de csak a 2013-ban kapott jelentős kormányzati támogatás tette lehetővé, hogy végül teljesen elkészüljön a templom. Nemrég Nemcsák Károly, a sorozat Vágási Ferije is hasonló helyzetbe került, ugyanis elhatározta, hogy templomot építtet szülőfalujában, a borsodi Kisgyőrhöz tartozó Mocsolyástelepen, a Bükki Nemzeti Park mellett.

EZT OLVASTAD MÁR?

Miután megkérdezte a helyieket, és igény volt a templomra, végigjárta az összes hivatalos utat, és az egyház is beleegyezett - írja a Lokál. A tervek szerint 2019 végére el is készülhet a templom, mert a pénz rendelkezésre áll. Sokan segítettek neki, és előfordult, hogy megállt a faluban egy autó, és azt kérdezték, hol lehet adakozni, de az állam is jelentős összeggel támogatja az építkezést.

"Katolikus templom lesz, körülbelül 100 négyzetméteres, ahol 50-60 ember is elfér majd" – mesélte a József Attila Színház igazgatója.