SZTÁRDZSÚSZ

Nem hi­szed el, mi­lyen al­ler­gi­ák­tól szen­ved­nek a hazai sztá­rok

Becs­lé­sek sze­rint 400 mil­lió ember al­ler­giás ma a vi­lá­gon és ez a szám ro­ha­mo­san nö­vek­szik.
  • Szerző: TN

A legáltalánosabb allergiafajták közé tartozik a por, az állatszőr, a pollen, a fűfélék és a ruhaanyagok, de rengetegen küzdenek a különböző gyógyszerek mellékhatásaival és ételallergiákkal is.

Dukai Regina, laktózérzékenység

A modell, énekesnő évekkel ezelőtt arra lett figyelmes, hogy sokat fáj a gyomra, majd egy hétvégén nagyon rosszul lett. Természetesen azonnal orvoshoz fordult, és alaposan kivizsgálták. Kiderült, a szépség laktózérzékeny, ezért azóta az étrendjén komolyan változtatnia kellett, de nem mondott le kedvenc tejtermékeiről, így ha kell, gyógyszer mellett, de fogyaszt belőlük.

Polgár Kriszta, pollenallergia

Az Amerikában élő ex-szépségkirálynő örült, hogy nem szenvedett semmilyen allergiától, majd néhány éve hirtelen elkezdett tüsszögni, folyt az orra és a szeme is viszketett. Hosszú kínlódás után ellátogatott egy allergológushoz, aki megállapította, hogy felnőtt korára allergiás lett a pollenre.

Vásáry André, porérzékenység 

Eközben a címlapon

A népszerű énekes porérzékenységgel küzd, de teljesen kizárja életéből a gyógyszereket. André inkább elvonul ilyenkor a nagyvilág elől és vidékre utazik, hogy sok időt tölthessen a szabadban, a friss levegőn és ki tudja szellőztetni agyát. Azt mondja, nála bevált ez a módszer, mert minden a fejben dől el.

Fotó: Markovics Gábor

Janicsák Veca, csokiallergia

A csokiallergia tünetei bőrviszketés, csalánkiütés, bőrvörösség, fejfájás, látászavarok, légzési nehezítettség, köhögés is lehetnek, néhány perccel vagy akár napokkal később a csokoládé fogyasztását követően. Vecánál főként bőrtünetek jelentkeztek – kipirosodott és kipattogzott a bőr a karján, mellkasán, hátán, de amint megtudta, hogy mire allergiás, egyszerűen abbahagyta a csokoládé fogyasztását, és elmúltak a tünetek.

Debreczeni Zita, málnaallergia

A fotós gyerekkora kedvence volt nagyszülei málnája, majd később is állandóan bevásárlólistáján szerepelt ez a gyümölcs. Egyszer azonban pici kiütéseket vett észre a testén, elment bőrgyógyászhoz és kiderült, allergiás lett kedvenc finomságára. A tünetek kezelésére kenőcsöt használ és bár nem kell teljesen nélkülöznie a málnát, de csak ritkán ehet belőle.

Horváth Éva, macskaszőr allergia

A csinos műsorvezető egy vizsgálat után döbbent rá, hogy leginkább a macskaszőrre allergiás, de a kutyaszőrre és a parlagfűre is. A gyönyörű kismama nem hajlandó megválni cicájától, inkább többet takarít utána. Még sohasem érezte, hogy folyik tőle az orra, de a teszt után volt, hogy beképzelt magának pár tünetet.