FITTFAZÉK

Íme, a világ leg­egész­sé­ge­sebb és leg­fi­no­mabb kö­rete

Esz­mé­let­len finom köret ké­szít­hető abból a zöld­ség­ből, ami talán a leg­ke­vésbé ked­velt Ma­gyar­or­szá­gon. Ha a kel­bimbó nálad is til­tó­lis­tán volt eddig, talán ideje át­ér­té­kel­ned ezt a kér­dést. Ide süss!

Sokan még a fejüket is elfordítják, ha meglátják a kelbimbót, pedig, mint a káposztafélék jellegzetes képviselője, ez is az egyik legegészségesebb zöldségféle, ami Magyarországon megterem, rengeteg benne a C-vitamin. És minden fanyalgónak üzenjük: FINOM!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mérete egészen apró, akkora, mint a dió, és persze más az állaga, mint a többi káposztafélének: tömörebb, főzve kissé "porózus". Jellegzetes, mondhatni átható illatát sokan nem kedvelik, ellenben az igazi ínyencek nagyon is imádják! No persze ehhez némiképp ismerni kell a kelbimbót, és elkészítésének összes csínját-bínját.

Például elég néhány szemet dobni belőle a húslevesbe, és máris fölkerül a vasárnapi ebédre a korona!

A kelbimbót leginkább persze köretként szokás fogyasztani, sokan vajon párolják vagy főzik. Ám éppen a föntebb említett "porózus-jelleg" miatt ez óriási nagy hiba.

A kelbimbót ugyanis leginkább sütni érdemes!

Meg is mutatjuk a világ legjobb kelbimbó receptjét, amit tiszta szívvel ajánlunk mindenkinek, aki odafigyel az egészségre, a változatos étkezésre és netán fogyni szeretne. A kelbimbó ugyanis az egyik legjobb diétás alapanyag - rengeteg rost, semmi szénhidrát.

Balzsamos kelbimbó gránátalma gyöngyökkel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelbimbó
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 2 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 citrom leve és héja lereszelve
  • 1 gránátalma, csak a magok
  • só, bors

Így készül:

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.

2. Keverd össze a balzsamecetet, a kókuszolajat, a citromlét, a sót és a borsot.

3. A megtisztított kelbimbókat vágd félbe és tedd egy mély tálba. Öntsd nyakon a balzsamecetes szósszal és jól forgasd össze.

4. Az így előkészített kelbimbót terítsd el a tepsin, majd mehet a sütőbe! Fél óra alatt parádésra sül!

5. Ellenőrizd az ízeket (só, bors, balzsamecet), majd keverd a kelbimbóhoz a gránátalmát, illetve a citrom reszelt héját.

Valami zseniális!

Csodálatos ízek, isteni illat, bár a látvány is magáért beszél! Natúr húsokhoz úgysem találsz jobb köretet!