INSIDER

"Anyá­dat hívd, ne a 112-t!" - frap­páns vi­deót tett közzé a rend­őr­ség

Na­gyon sokan in­do­ko­lat­la­nul hív­ják a se­gély­vo­na­lat. Erre akar­ják fel­hívni a fi­gyel­met szo­kat­lan vi­de­ó­já­val...

Fellép a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem a 112-es segélyhívó telefonszámra beérkező, oda nem illő hívások visszaszorításáért.

Nagyon sokan indokolatlanul hívják a segélyvonalat, a hívások 75 százaléka olyan, ami nem igényel beavatkozást a hatósági szervek részéről. Évi 5 millió hívásból 4 millió nem valós segélykérés...

EZT OLVASTAD MÁR?

Íme egy válogatás a legérdekesebb hívásokból:

  • Jó napot kívánok, Gyula vagyok és elfelejtettem a telefonomnak a pukk kódját és nincs meg a sim kártya
  • Egy kismókus van a fán! –É s mit szeretne azzal a mókussal? – Hát mondják meg, hogy mi a teendő
  • Jó reggelt! Hány forint maguknál az Ászok sör?
  • Jó napot, ízé, jó estét kívánok! Elhagytam a kulcsomat és nem tudom kinyitni a zárat és a kollegám sem tudja, mit csinálja vele.– Hívjon egy lakatost, mi sajnos nem tudunk segíteni önnek. –Kérem szépen, maguk azért vannak, hogy szolgáljanak minket, jöjjenek ki.
  • Jó napot kívánok, én egy lánnyal szeretnék megismerkedni, aki most szakított a barátjával s azt szeretném megkérdezni, hogy hogy írjak rá vagy mit beszélgessek vele.
  • Halló, tűzoltóság, a papucsom véletlenül fennt maradt az izén és nem tudunk érte felmászni. –Hol? –Itt az újságos bódénak az izéjén. Az egyik lábamon van papucs s a másikon meg nincs. Ez nem tűzoltósági probléma, ne tessék haragudni, csak ha tűz vagy vészhelyzet van akkor hívjon. –Hát ez vészhelyzet, mert ne tudok így innen elmenni.