OTTHONKA

Nem fogod elhinni, mi mindenre jó egy lufi!

A gyerekek imádják a lufikat, de ha meglátod az ötleteinket, te is rajongani fogsz értük! Készíthetsz belőlük szuper ötletes dekorációt, de még csokoládé-tálkát is. Megmutatjuk, hogyan!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Keress pár színes újságot, vágd csíkokra a lapjait, majd kend be ragasztóval a csíkokat, és tekerd fel őket. A tekercseket ragaszd fel egy lufira, úgy, hogy a szélüknél ragasztózd be, és inkább egymáshoz, mint a lufihoz rögzítsd őket.

Amikor megszáradtak, lyukaszd ki a lufit, és fejtsd le az immár összeállt tálka belsejéről. Az eredmény egy csodás, eredeti edényke a lakásodba, amelyben bármilyen apró tárgyat tárolhatsz.

Boríts átlátszó fóliát egy lufira, és ragassz rá csipkét valamilyen keményítős papírragasztóval, például tapétaragasztóval. Várd meg, míg megszárad, majd szedd le, fejtsd ki belőle a fóliát, és máris kész a csipke kosár.

Sütőben is süthető hobbiagyaggal is beboríthatod. Amikor megszikkadt, fejtsd le a félgömböket a lufiról, majd égesd ki őket.

Végül fesd le a szabálytalan szélű "fél tojáshéjakat": kívül legyenek fehérek, belül pedig fújd őket aranyra. Máris kész az eredeti mécsestartó, amely szépségét épp a szabálytalanság, és a külső felület érdessége adja.

Mártsd be a lufikat félig langyos olvasztott csokiba, majd tedd őket hideg felületre. Ekkor lyukaszd ki a gömböket, engedd ki belőlük a levegőt, és máris készen vannak a csokitálkák.

Tálalhatod a fagyit!

Ha a lufira száraz faleveleket ragasztasz, majd amikor megszáradt a ragasztás, eltávolítod a gumit, fantasztikus, szokatlan szobadíszt készíthetsz.

Ha a lufikba héliumot fújsz, majd textillel borítod be őket, rusztikus, mégis újszerű hangulatot kölcsönöznek az ünnepi asztalnak.

A celofánnal beborított, szalaggal seprűnyélre kötözött, tüllel bélelt vödrökbe állított lufik csodás partidíszek.

Ha házi italt, likőrt, vaníliakivonatot szeretnél ajándékozni, húzz az üvegekre egy lufit, díszítsd szalagokkal, és máris leszámoltál az unalommal.

Az alul aranyra fújt, felül pedig fehér festékbe mártott lufik, amelyeken a szabálytalanul felkent, vagy éppen lecsorgó fehér festék adja a mintát, a legünnepibb asztalon is jól mutatnak. Születésnapra, de akár még esküvőre is csodásak!

A lufit ragaszd teljesen körbe papír- vagy textilcsipkével, és várd meg, amíg megszárad a ragasztó. Lyukaszd ki a lufit, és távolítsd el a belsejéből a tetején hagyott kis nyíláson keresztül. Az elkészült csipkegömbön mindenkinek garantáltan megakad majd a szeme! Egy alacsony teljesítményű, fel nem forrósodó izzóval még csipkelámpa is lehet belőle.

Arra azonban mindenképp figyelj, hogy a lámpabura elég távol legyen az izzótól, nehogy meggyulladjon!

 

 

 

 

 

 

 

 

címkék: