KÜLFÖLD

Nem dol­gozni jöt­tünk! So­kall­ták a heti 3 órás mun­kát a mig­rán­sok

Ez olyan volt, mintha meg­po­foz­tak volna - kom­men­tálta az ese­tet a köz­ség pol­gár­mes­tere. Pedig az öt­lete nem volt rossz és csak in­teg­rálni sze­rette volna a be­ván­dor­ló­kat.
  • Szerző: SZM

Komoly ember már nem hiszi el, hogy a bevándorlók döntő többsége dolgozni jön Európába. A 2015-ös német adatok szerint 75 százalékuk aluliskolázott, alig érik el a mai hatodikos általános iskolások szintjét, ezért a német, angol, francia, olasz nyelvet sem igazán tudják megtanulni.Ők maguk is már számtalanszor megfogalmazták, hogy a havi biztos pénz az, ami ide vonzotta őket.

Pont ez történt San Michele Mondovi olasz községben, közel a Ligúr tengerparthoz és a francia határhoz. A helyi polgármester komolyan vette, hogy integrálni lehet őket az olasz társadalomba.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ezért felajánlotta nekik, hogy dolgozzanak hetente 3, azaz három órát ingyenesen és így összebarátkozhatnak a helyben lakókkal, pallérozhatják olasz tudásukat és garantálta, hogy két évig nyugodtan élhetnek a községben.

A kezdeti lelkesedés azonban rövidesen alábbhagyott. A migránsok ugyanis egy napon közölték vele, hogy “nem dolgozni jöttünk ide” és különben is, máshol nem dolgoztatják ingyen a bevándorlókat. “Ez olyan volt, mintha megpofoztak volna” – kommentálta az esetet Domenico Michelotti polgármester.

A plakát felirata: csak aludni és enni jöttünk...
A plakát felirata: csak aludni és enni jöttünk...

Giorgio Bergesio, a Liga egyik szenátora pedig hozzátette a Facebook-oldalán, hogy az olaszok napi 35 eurót fizetnek minden bevándorlónak és aki nem képes hetente 3 órát dolgozni, az inkább menjen vissza oda, ahonnan jött.

Forrás: Voxnews