FITTFAZÉK

Nem cukor kell a jó kávéhoz, hanem csokiroppancs!

Fogyókúrázol, de azért jó lenne valami finomsággal kiegészíteni a kávédat? Ropogtass mellé ebből az isteni diétás kekszből! Vagy mártogasd bele a forró italodba, és majszold el úgy, mint mint a franciák. Induljon cukor nélkül, édesen a nap!
  • Szerző: Ripost

Ha diétázol, egyértelműen tudnod kell, hogy szigorúan tilos cukrot fogyasztanod, még akkor is, ha a reggeli kávédról van szó! Viszont, ez még nem azt jelenti, hogy örökre búcsút kell venned az édes íztől.

Mutatjuk a receptet, amivel mindennél finomabb lesz a reggeli ébresztőd!

Csokiroppancs cukor nélkül

Hozzávalók:

  • 1 bögre mogyoróliszt
  • 1/2 bögre egész mogyoró
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 1/2 evőkanál útifűmaghéj
  • 5 dkg keserű csokoládé, lereszelve
  • 2 evőkanál nyírfacukor (vagy Zero Calories)
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1/2 cs. sütőpor
  • egy csipetnyi só
  •  

Így készítheted el:

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és ha nem szilikon a sütőformád, akkor a tepsit béleld ki sütőpapírral.

2. Egy tálban keverd össze a vajat, a tojást, az eritritet, és a vanília kivonatot.

3. Közben egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az útifűmaghéjat, a sót és a csokireszeléket. 

4. Ezután öntsd a száraz hozzávalókat a masszához, és keverd addig, amíg jó ragacsos és sűrű nem lesz az állaga.

5. A tésztát nyomkodd a sütőformába. Igazítsd kézzel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Mehet a sütőbe, 106 fokon süsd kb 20 percig.

6. Ha kész, vedd ki, a sütőt pedig csavard lejjebb, kb 140 fokra.

7. Hagyd 10-15 percig hűlni, majd egy vágódeszkán vágd fel vékony, 1-2 cm széles szeletekre. Ha bevizezed a kést, nem morzsolódik szét a keksz.

8. Tedd vissza tepsibe a roppancsokat, mehet vissza a sütőbe. 5 perc után fordítsd át a roppancsokat, majd  és további 5-5 percig hagyd a sütőben. Így biztosan jó ropogósak lesznek.

Feladat reggel:

Készítsd el kedvenc kávédat, és fogyaszd mellé ezt az isteni csokiroppancsot!