SIKK

Nem csak alul nő a szőr, meg­lepő he­lyen bo­rot­vál­koz­nak a nők!

Hi­he­tet­le­nül sokan szőr­te­le­ní­te­nek ott, egyre na­gyobb divat. Vi­szont na­gyon ke­ve­sen val­la­nák be nyíl­tan. Az in­ter­ne­ten azért akad egy-két bátor blog­ger, akik meg­oszt­ják a tip­pe­ket nő­tár­sa­ik­kal, ho­gyan kell ezt a ké­nyes te­rü­le­tet bo­rot­válni...

Arányaiban a nők valószínűleg többet borotválkoznak, mint azok a férfiak, akik kizárólag az arcszőrzettől szabadulnak meg: hiszen a nőknek szinte az egész testfelületet le kell kezelni. És van, akinek az arcot is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vannak azok a nagyon finom, nagyon vékony, fehér pihék, amiket minden nő észlel, amikor a hajfesték véletlen befesti őket, vagy amikor az alapozót csak darabosan sikerül felvinni. Sokan rendszeres borotválkozással szabadulnak meg tőlük, ami kezd egyre elfogadottabb lenni. Nem csak a vékony bajuszt, hanem a egész arcot kezelik, beleértve a homlokot is.

Hivency (@hivency) által megosztott bejegyzés,

És hogy miért jó mindez? Sokkal simább lesz a bőr tapintása, és könnyebb lesz felvinni a sminket a pihék eltávolítása után. Sok nő tart a borotvától, mert attól fél, hogy megerősödik és sötétül a szőr, de ez tévhit: bőrgyógyászok szerint a borotva sem a szőr vastagságát, sem a mennyiségét vagy színét nem befolyásolja.

Jackie Ho (@simplieeme) által megosztott bejegyzés,

Ha fogalmad sincs, hogyan vágj bele, rengeteg segítséget kaphatsz az interneten, bloggerek tucatjai osztják meg a tapasztalataikat. Legtöbben a szemöldökborotvát ajánlják az egész arcfelületre. A bőrre 45 fokos szögben tartott borotvával száraz arcon kell dolgozni, apró mozdulatokkal. Heti egy-két alkalom elég, hogy tökéletesen sima legyen a bőr.

Marta Michaels -Beauty Account (@makeupconnection) által megosztott bejegyzés,

Nagyon sok múlik azon, borotválkozás után hogyan kezeled az arcod. Ha nem akarod, hogy érzékeny legyen a bőröd borotválkozás után, előtte arctisztító tonikkal mosd le, rögtön utána pedig olyan szerrel, aminek antibakteriális hatása van, ezt követően pedig ne feledkezz meg a hidratálásról! És amit minden blogger kiemel: a borotválkozás után legalább egy órán keresztül semmiféle sminket ne vigyél fel a bőrödre!