OTTHONKA

Nehezen gyújtod be a grillezéshez a tüzet? Íme, a legjobb trükkök

Ne pazarold a pénzed bolti gyújtósra! Készíts inkább remek tûzalapokat otthon talált házi szerekből és hozzávalókból. Amikor csinosan egymás mellé rakva felhalmozod a gyújtósokat, úgy érezheted magad, mintha megnyertél volna egy túlélő versenyt!

Nyáron grillezéshez, télen a kandalló begyújtásához nagyon sok gyújtós kell.

Ha üzletben vennéd, bizony sokba kerülne. Ennél jóval takarékosabb megoldás, ha az otthon található, előbb-utóbb a szemétben kikötő anyagok, alkotórészek közül válogatsz. Készíts olcsó gyújtóst házilag!

Guriga és szösz

Guriga: Ha elhasználtad, ne dobd ki a WC papír tekercs belsejét, a papírgurigát. Inkább gyűjtsd össze egy cipős dobozban, egymás mellé állítva. Elfér vagy tizenhat darab.

Szösz: Amikor tisztítod a szárítógépedet, a szösz-csapdából, a szűrőből szedd ki a puha anyagot, és töltsd bele a papírhengerbe. Elképesztő hatásfokú gyújtóst kapsz ebből a két alkotórészből!

Ha azt szeretnéd, hogy még csinosabb legyen, tekerd be a töltött gurigát egy darab elhasznált sütőpapírba. A két végét sodord össze. Olyan lesz, mint egy szaloncukor. Így biztosan nem fog kiszóródni a gurigából a töltelék.

Vattakorong és viasz

Vattakorongot nem csak sminklemosáshoz használhatsz. Ha belemártod az olvadt viaszba, remek gyújtós lesz belőle. Készíts elő egy sütőpapírlapot, és azon szétteregetve száríts meg vagy két tucatot.

Karton és viasz

Biztos te is tárolsz a garázsban jó pár üres papír kartondobozt. Vágj belőle hosszúkás szeleteket, és az egyik végüket mártsd olvadt viaszba vagy benzinzselébe. Szárítsd meg, és tartsd készenlétben egy dobozban. Tönkrement papír tojástartóból is szabdalhatsz erre a célra.

Tekert papír

A papír jól begyullad, de hamar el is lobban. Ám, ha szorosan összesodrod, majd felénél kettéhajtod, elég vastag lesz ahhoz hogy tovább égjen. Kis madzaggal kötözd össze a két, egymáshoz illesztett végét, hogy ne csússzon szét. Halmozd fel egy kosárban, és tárold száraz helyen.

Chips

A jó, olajos chips nagyszerűen ég. Csak pár szemet kell feláldoznod a tűzgyújtáshoz, a többit megeheted.

És ezeket olvastad már?