DIÉTA

Ne tolj ki ma­gad­dal! 5 di­é­tás kaja, ami­től csak éhe­sebb le­szel

Ha egész­sé­ge­sen táp­lál­ko­zol fon­tos, hogy fi­gyelj a mi­nő­ségre, és arra, hogy szer­ve­ze­ted meg­kap­jon min­den szük­sé­ges táp­anya­got! Ha rosszul vá­lasz­tasz, hamar éhes le­szel.
  • Szerző: Z.B.

Néhány diétás és egészséges étel, ha rosszul kombinálod, könnyen gyors éhségérzethez vezethet, és így többet eszel, amivel pont az ellenkezőjét éred el annak, mint amit kitűztél célul. Most megmutatjuk, mire figyelj!

1. Teljeskiőrlésű kenyér

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lehet, hogy nagyon sok a rosttartalma, de a teljeskiőrlésű gabona mellé szükséges telített zsír és fehérje is. Ahhoz, hogy egészséges legyen az étkezés, de sokáig kitartson a jóllakottság érzet is, turbózd fel egy kis vajjal, sonkával vagy tojással.

2. Zöld turmix

Fotó: Pinterest

Sokan szeretik a diétát kiegészíteni egészséges, méregtelenítő zöld turmixszal. Ha azonban több gyümölcsöt raksz bele, akkor sok lesz benne a gyümölcs cukor. A trükk, hogy dupla annyi zöldet tegyél a turmixba, és csak minimális gyümölcsöt, csak az íze kedvéért. Végül adj hozzá egy kis kanál természetes zsiradékot, például kókusz zsírt.

3. Tojásfehérje

Fotó: Pinterest

Sok divatos diéta ajánlja, hogy készíts rántottát csak a tojás fehérjéből. Azonban nagyon alacsony kalóriatartalma van és gyakorlatilag zsírmentes. Szinte semmilyen energiát nem ad neked, ezért a legjobb, ha rendesen elkészíted az egész tojást.A sárgája nagyon sok hasznos tápanyaggal látja el a szervezeted!

4. Uborka, savanyúságok

Fotó: Pinterest

Az uborka, és a káposzta saláta számos hasznos prebiotikumot tartalmaznak, melyek a vastagbélbe jutva serkentik a jótékony hatású baktériumok szaporodását. Azonban a sótartalomnak köszönhetően éhségérzetet okoznak.

A megoldás, hogy próbáld minél kevesebb sóval elkészíteni ezeket, és sokat kell inni, amikor ilyen ételt fogyasztunk.

5. Teljeskiőrlésű keksz

Fotó: Pinterest

Itt pontosan ugyanaz a helyzet, mint az első pontban említett kenyérnél. A kekszet általában étkezések között eszed, amikor már kezdesz éhes lenni, és szeretnéd még kihúzni a következő étkezésig. Ha magában fogyasztod, akkor bizony inkább ártasz, mint használsz, ugyanis még éhesebb leszel. Célszerű megspékelni egy kis diétás lekvárral, humusszal vagy sovány túróval.

Eközben a címlapon