SIKK

Ne öre­gítsd magad a haj­fes­tés­sel! Íme, a leg­jobb trük­kök

A meg­fe­lelő haj­szín fél siker, akár éve­ket is fi­a­ta­lod­hatsz vele. De vi­gyázz, mert ha rosszul vá­lasz­tasz, ugyan­ennyit öre­gít­hetsz is tőle. Meg­mu­tat­juk, mikor dön­tesz rosszul.
címkék:

Ha túl sötét

A sötét hajszín a legkisebb ráncot is kihangsúlyozza. Húsz évesen még nem kell ezzel törődnöd, de negyven fölött már rosszul veszi ki magát. Ha pedig őszülő hajat festesz sötétre, a legkisebb lenövés is ordítóan feltűnő lesz. Válassz egy a bőrszínedhez illő színárnyalatot, amelybe pár világosabb csíkot is húzhat a fodrász, hogy ne legyen parókaszerű az összhatás.

Ha túl hamvas

A túlhamvasított hajról valósággal üvölt, hogy nem természetes. Ráadásul a hamvas hajszínek általában sápasztanak, úgyhogy csak óvatosan azzal a hamvasítóval, gondolj a lila hajú nénikékre!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Ha túl extrém

40 fölött már jobban jársz a természetesnek tűnő árnyalatokkal, a lilát, a kéket és a majdnem fehérre szőkített hajvégeket hagyd meg a tizenéveseknek. Ha keskeny az arcod, festess világos melírcsíkokat az arcod közelébe, míg szélesebb arc esetén a sötétebb csíkok segítenek vékonyabb benyomást kelteni.

Ha túl vörös

A vöröses-narancsos alapszíntől a hajad fénytelennek és károsodottnak, ennélfogva öregesebbnek látszik. Egy-két rezes csík jól mutat a hajban, de ha az egészet rézvörösre festeted, az öregít.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Ha túl világos

A túl világosra szőkített haj 40 fölött akár őszesnek is tűnhet. A legjobb, ha marad némi kontraszt az arcod tónusa és a hajad színe között. A túlszőkített haj ráadásul óhatatlanul károsodik, és elveszti a fényét. Csak akkor válassz hideg, világos színeket, ha a bőröd kifejezetten hideg árnyalatú, egyébként inkább az aranyos árnyalatoknak szavazz bizalmat.

címkék: