FAZÉK

Ne igyál pan­csot, mu­tat­juk a tö­ké­le­tes for­ralt bor re­cept­jét

Télen az egyik leg­ked­vel­tebb ital a for­ralt bor. Ke­rüld el az elő­re­gyár­tott vál­to­za­tot! Vá­lassz hozzá in­kább egy ál­ta­lad ked­velt, mi­nő­ségi bort. El­árul­juk a tuti jó re­cep­tet!

A hideg, téli estéken és az ünnepiidőszakban nincs is jobb, mint egy csésze forralt bor! Igazán lélekmelengető a meleg szobában meginni belőle egy pohárkával.

Alapvetően fehérborból készül a forralt bor, de választhatunk vörösbort is hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: 123RF

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 3 dl víz
  • 6 ek cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szelet citromkarika
  • 2 szem zöld kardamom ( elhagyható )
  • ( Ezen kívül mehet bele bogyós gyümölcs, gyümölcslé, vanília, rum, narancs leve és húsa.)

Így készítsd el a klasszikus forralt bort:

Forrásig melegítsd a fűszereket a borban, de figyelj arra, hogy ne forrald fel! Ha ugyanis túlhevítjük, elveszítheti a bor az aromáját. Ezután tedd bele a citromot, esetleg cukrot, ízlés szerint.

Eközben a címlapon