OTTHONKA

Ne hagyd, hogy a sós la­tyak szét­marja a csiz­mád, ez a trükk segít

A szél­ső­sé­ges idő­já­rás, a hó, a sár és a fel­só­zott utak ko­moly ki­hí­vást je­len­te­nek a drága bőr­ci­pők­nek, csiz­mák­nak. Ne hagyd, hogy szét­áz­zon és a sótól tönk­re­men­jen a cipőd! Van né­hány hasz­nos tip­pünk. Pró­báld ki!

Ismét beköszöntött a nem szeretem idő, amikor havas, latyakos úton csúszkálunk hazáig, arról nem beszélve, hogy a sózott járdákvégképp kikészítik kedvenc csizmánkat.

Egy-egy ilyen nap utánérdemes több figyelmet fordítunk új, vagy jól bejáratott lábbelinkre, hogy évekig tudjuk viselni. Mutatunk néhány hasznos tippet, hogyan kezeld a sóval átitatott csizmádat!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. A hótaposóról  söpörd le a havat, töröld át nedves ronggyal és száríts ki. Így sokáig bírja.

2.  A velúr csizmádat száradás után keféld át, majd fújd be az erre készült cipőápolóval. Ez nagyon hatékony, mert vízlepergetőt is tartalmaz.

3. Kedvenc bőrcsizmádat is latyakállóvá tudod tenni, ha áttörlöd száraz ruhával és száradás után bekened méhviasszal. Később dörzsöld át puha anyaggal.

4. Langyos vízzel mosd le a sómarást a csizmádról. Töröld át száraz ronggyal és hagyd szobahőmérsékleten száradni. Később kend be cipőkrémmel és fényesítsd ki.

Eközben a címlapon

5. A bakancsokat muszáj kiszárítani egy-egy havas nap után. Papírral ki kell tömni és amint megszáradt, át kell dörzsölni cipőkefével. Érdemes a kellemetlen szagok ellen egy kis illóolajos vattát tenni a belsejébe, ez maradjon benne a következő használatig.