OTTHONKA

Ne dobd ki a régi hol­mi­kat, így ha­száld fel a kert­ben

El­avult egy pár dolog a ház­tar­tá­sod­ban? Nem kell, hogy a sze­métre ke­rül­je­nek, a kert­ben remek dísz­tár­gyak vál­hat­nak be­lő­lük. Csak egy kis ügyes­ség kell hozzá, és min­denki a ker­ted cso­dá­jára fog járni!

A régi holmikat nem kell azonnal kidobni, ha már nem tudják betölteni eredeti funkciójukat. Védd a Földet, használd újra őket. A kerted díszei lehetnek!

Raklapból bútor

Néhány használaton kívüli raklapból remek kerti bútort készíthetsz. Csak egy kis kreativitásra, némi festékre és pár puha párnára van szükséged.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bicikliből virágállvány

Lecserélted a régi bringát? Ki ne dobd! Fesd fehérre, és erősíts rá néhány virágládát. Ennél menőbb virágállványa senkinek nincs.

Teáskannából kaspó

Van otthon egy régimódi, bádog teáskannád? Ha már nem használod, remek kaspó lehet belőle az apró virágcserepekhez. De közvetlenül a kannába is ültetheted a virágokat.

Lábasból cserép

Ne gondold, hogy a kimustrált lábasnak semmi keresnivalója egy szép, rendezett kertben! Remek virágcserép válhat belőle.

Padból virágtartó

A régi, kopott kerti pad is előléphet virágtartó állvánnyá, ha a család már nem használja. Csak a kívánt színre kell festeni, és máris telepakolhatod virágokkal.

Eközben a címlapon

Gumicsizmából eredeti virágcserép

Bármilyen tartós is egy gumicsizma, egyszer mégis tönkremegy. Ám ha extravagáns virágcserépként a kertet díszíti, nem fogja a hulladékhegyeket növelni.

Régi rácsból díszfal

Egy régi kopott rácsból, és néhány régóta nem használt dekortányérból hangulatos díszfalat építhetsz. Hogy élettel telivé váljon az egész, erősíts rá néhány színes virágokkal teli cserepet is.

Hordóból a kert színfoltja

A használaton kívüli boroshordókat rakd sorba a kerti ösvény szélén. Töltsd fel őket földdel, majd ültess beléjük színes virágokat. Csodásan szegélyezik majd az ösvényt.