OTTHONKA

Ne dobd el a to­jás­hé­jat, meg­ment­heti a ker­ted!

Ezzel az egy­szerű mód­szer­rel meg­aka­dá­lyoz­ha­tod, hogy a fris­sen ül­te­tett pa­lánta csi­gák és más kár­te­vők mar­ta­léka le­gyen! Meg­mu­tat­juk, ho­gyan!

A kiskertek legnagyobb ellenségei a kártevő rovarok, gyakran a csigák. Ha nem figyelsz oda, kevés növény marad életben. A csigák pusztítását azonban megakadályozhatod, ha összetört tojáshéjat szórsz az ágyásokra. Az éles tojásszéleken a csigák nem tudnak közlekedni.

Még ennél is jobban jársz, ha a tojáshéjat nem töröd össze, hanem ültető edénynek használod. Óvatosan törj félbe néhány tojást. A tojáshéjakat töltsd meg földdel, ebbe nyomkodd bele a magokat. Helyezd vissza a földdel teli tojáshéjakat a tojástartóba és tedd az ablakpárkányra. Nagyszerűen érzik magukat ilyen körülmények közt a magoncok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ugyan a tejfölös dobozokhoz képest a tojáshéjba kevesebb föld kerül, de a mag ebben is vígan kikel, sőt! A héj táplálékul is szolgál a sarjadó növényeknek.Későbbiekben, ha a palánta már megerősödött és kiültetésre kerül, a héj finoman összeroppantandó, így a növény gyökere utat talál magának a talajban.

Ne feledd:

Általános szabály, hogy a magvetés és a palánta kiültetése között 4-8 hétnek el kell telnie.

Eközben a címlapon