KIAJOBB

Ma­gyar fo­cis­ták vagy lé­gi­ó­sok? Meg­lepő ada­tok az NB I-ről

Most végre ki­de­rül, hogy me­lyik csa­pat­épí­tési út a cél­ra­ve­ze­tőbb.
  • Szerző: ST

Szombaton rajtol a magyar labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. 19 forduló után a Ferencváros a Videotont megelőzve az élről várja a folytatást.

Varga Roland vezeti a góllövőlistát
Varga Roland vezeti a góllövőlistát
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rendhagyó játék a Ripost napilapban a labdarúgó NB I tavaszi folytatása előtt! Megnéztük milyen lenne a bajnokság csak magyarokkal, illetve külföldiekkel. A szabály egyszerű, az eddig lejátszott meccsek gólszerzői közül előbb kivettük a légiósokat és így néztük meg, mi lett volna a végeredmény. Majd  ugyanilyen módon eljátszottunk a gondolattal, hogy nézne ki a jelenlegi magyar pontvadászat csak külföldiekkel.

Lazovics az egyik legjobb légiós az NB I-ben
Lazovics az egyik legjobb légiós az NB I-ben
Fotó: MTI

A Fradi és a Vidi vezetne

A légiósok góljai nélküli tabellán a Ferencváros vezetne. Ebben nagy szerepe van Varga Rolandnak, aki 13 találatával az NB I góllövőlistájának az élén áll. A Fradiban nagyon jó a magyar és a külföldi játékosok aránya, hiszen utóbbi rangsorban szintén dobogós a zöld-fehér klub.

A magyar gólszerzős tabellán a Videoton csak a kilencedik lenne, de a légiós pontvadászatban toronymagasan nyerne. Köszönhetően a két szerb támadónak, Danko Lazovicsnak és Marko Scsepovicsnak. Előbbi 10, utóbbi 9 gólnál jár.

Marko Scsepovics az egyik leggólerősebb légiós
Marko Scsepovics az egyik leggólerősebb légiós
Fotó: MTI

Kevés gólt lőnek a légiósok Újpesten

Ebben a rangsorban nem meglepő a csak magyar játékosokat foglalkoztató Paks utolsó helye. Feltűnő lehet, hogy egy gólt mégis elértek - a Honvéd horvát légiósa, Ivan Lovric a saját kapujába juttatta a labdát a Paks elleni találkozón.

Érdekesség, hogy az Újpest neve mellett csupán 4 lőtt gól szerepel a légiósok találatai által összerakott tabellán, annak ellenére, hogy 9 külföldi is pályára lépett az ősszel Nebojsa Vignjevics csapatában.

Eközben a címlapon
Novothny Soma (jobbra) 10 gólnál jár az NB I-ben
Novothny Soma (jobbra) 10 gólnál jár az NB I-ben
Fotó: MTI

Az tehát jól látható, hogy magyar játékosokkal is lehet sikert elérni, amit a Fradi, a Paks és az Újpest példája bizonyít. Azonban a sok minőségi légióssal szintén elérhető a bajnoki cím, a Videoton mintájára.