TÜZELŐÁLLÁS

Fradi, Vidi: nő a fe­szült­ség az NB I él­csa­pa­tai kö­zött

Közös ki­sze­mel­tek, szú­rós üze­ne­tek. Nem csak a pá­lyán, azon kívül is egyre éle­sebb a klu­bok ver­sen­gése.
  • Szerző: vav

A magyar labdarúgás 2018-as évét záró, vasárnap esti szuperrangadó két résztvevője hátterét és játékerejét tekintve is kiemelkedik az NB I mezőnyéből. Az éllovas FTC és a címvédőként második MOL Vidi versenyfutása egyre feszültebbé válik a pályán, de az igazolások, a szponzorok és a nyilatkozatok szintjén is nagy a harc köztük.

A pályán is el-elszabadulnak köztük az indulatok (Fotó: molvidi.hu)
A pályán is el-elszabadulnak köztük az indulatok (Fotó: molvidi.hu)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Vidi 2-1-es győzelmével megtartotta az esélyét a címvédésre az ötpontos előnnyel vezető Fradival szemben. Kőkemény szabálytalanságokat, ijesztő sérüléseket, parázs hangulatot hozott az NB I bajnokesélyeseinek rangadója.

A zöld-fehérek két játékost is sérülés miatt voltak kénytelenek lecserélni az első félidőben: Lovrencsics Gergő bokája bánta Kovács István belemenését, Varga Rolandot pedig a gólvonalon túl menteni igyekvő Vinícius Paulo úgy fejbe rúgta, hogy a támadót emlékezetkieséssel kórházba kellett vinni. A korábban fektében Fernando Gorriaránba rúgva törlesztő Pátkai Mátéhoz hasonlóan a vétkesek megúszták kiállítás nélkül.

"Úgy érzem, a bíró elvesztette a meccset, kiengedte a kezéből. (…) Kiesett két játékosom, és főleg a másodiknál úgy érzem, piros lapot kellett volna adni. (…)

Fontos találkozó volt ez mindkét csapatnak, sok volt az összecsapás, de nem szabad túlzásokba esni. Jobban kellett volna figyelniük a játékosok testi épségére

– idézte a fradi.hu Szerhij Rebrov vezetőedzőt.

Így értékelt vezetőedzőnk a Vidi elleni meccs után. Közzétette: Ferencvárosi Torna Club – 2018. december 16., vasárnap

Ahogy az a világon mindenhol természetes, a két élklub versengése nem csak a pályán egyre feszültebb.

Eközben a címlapon

Huszti Szabolcs januárban 12,5 évnyi légióskodás után nem a ferencvárosi nevelőegyesületéhez, hanem a rivális Vidihez igazolt haza. Akkor a zöld-fehér szurkolókon túl a klubvezetők is beolvastak a középpályásnak.

Nyáron aztán a gólkirály Davide Lanzafamét a pletykák szerint nagyobb fizetést ígérő fehérváriak orra elől halászta el a Fradi.

A hónapokig csapatot kereső Dzsudzsák Balázst is mindkét csapat hívta.

Sőt, miután a Vidi név- és címerváltozást hozó szponzori megállapodást kötött, az FTC-elnök Kubatov Gábor úgy harangozta be egy hasonló szintű támogatóval folytatott tárgyalásait, hogy kicsit odaszúrt a fehérváriaknak. Mint mondta, legalább akkora, ha nem nagyobb szponzor érkezhet, de „nincs az a pénz, hogy a klub neve, színe vagy címere megváltozzon”.