DIÉTA

Napi egy adag ebből, és álom­ala­kod lesz!

Meg­van az új fo­gyó­kú­rás cso­da­szer! Ami azt il­leti, min­dig is itt volt az orrod előtt - csak be kell néz­ned a kam­rába, napi egy ada­got el­fo­gyasz­ta­nod be­lőle, és tiéd lehet az álom­alak.

Egy új amerikai kutatás szerint a hüvelyesek gyakorlatilag fogyókúrás csodaszerként működnek: elég napi egy adagot elfogyasztanod belőlük, hogy gyorsan és tartósan lefogyj. A kutatók 21 vizsgálat adatait összesítették, ezekben több mint 900 ember vett részt. A következtetéseik szerint, aki naponta ¾ csészényit elfogyasztanak ezekből a magas tápértékű finomságokból, minden más változtatás (pl. kalóriaszámolás vagy túlzott intenzitású edzések) nélkül is sokat fogytak.

A hüvelyesek ugyanis fehérjével, rosttal és összetett szénhidrátokkal is ellátnak – ettől pedig sokáig jóllakottnak érezték magukat, így összességében kevesebbet ettek. A hüvelyesek, például a borsó, a lencse és a csicseriborsó ráadásul tele vannak antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Ennek ellenére azonban sajnos még mindig túl keveset fogyasztunk belőlük, sokkal kevesebbet, mint például vörös húsból vagy sajtból. Pedig érdemes lenne minden fogyókúrázónak rászoknia a lencsefőzelékre, a babsalátára, vagy a borsólevesre!