TESTFACTOR

Napi 11 perc otthoni edzés és lerobban rólad a zsír

Egy hónap alatt át­for­mál­ha­tod a tes­ted, kü­lö­nö­sen a com­bod és a fe­ne­ked. Ehhez na­ponta csak 11 per­cet kell edze­ned. Mu­tat­juk a fel­ada­to­kat!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Lassan itt a lenge ruhák és a bikinik időszaka, amikor jó lenne megvillantani kerek hátsónkat. Nem mindenki olyan szerencsés azonban, hogy naponta el tud menni az edzőterembe. Nekik mutatunk egy tuti megoldást. 3 feladat, napi 11 perc és még a szobából sem kell kimozdulni!

30 napig naponta kell végezni a megadott feladatokat a táblázat szerint. A számok a minimális ismétlésszámot jelölik. De a hatékonyság miatt célszerű több kört is megcsinálni belőle, olyan felosztásban, hogy 2-3 percig erősen megnyomni, majd egy percet pihenni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alapgyakorlat (Basic)

Lényegét tekintve ez a helyesen kivitelezett guggolás. Vállszélességű terpeszbe kell állni, kinyújtani a kezünket és nyújtott háttal guggolni. Úgy kell ereszkedni, mint amikor egy székre akarunk leülni. Arra pedig figyeljünk, hogy a térdünk sose menjen a lábfejünk elé! Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, és mindkét lábunkra támaszkodjunk.

Gyakorlatok súlyzókkal (Dumb-bells)

Ebben az esetben vállszélességnél nagyobb terpeszbe kell állnunk, de ugyanolyan guggolómozgást kell végeznünk. Kezdetben elég kisebb súlyokkal edzeni, majd lassan emelni a nehézséget 4 kilóig. Ha súlyzókkal nagyon nehéznek bizonyulna a gyakorlat, pár ismétlés után nélkülük folytassuk.

Komplex gyakorlat

Vállszélességnél valamivel nagyobb terpeszbe kell állni. A karunk legyen a fülünk mögött. Egyenes háttal kell guggolni, majd legalább fél percig megtartani a pozíciót. Vigyázzunk, hogy a könyökünk végig a fülünkkel egy vonalban legyen, ne csússzon előre!

címkék: