FÜLES

Nagy­vo­nalú gesz­tusa miatt cso­dálja Gesz­te­sit a fél or­szág!

Pél­da­ér­tékű ak­ci­óba kez­dett a nehéz idő­sza­kot átélő szí­nész, aki rá­jött, ön­ma­gán is segít, ha má­sok­kal jót tesz. Jó­té­kony­sági össze­fo­gást kez­de­mé­nye­zett az Új­pest két agy­mű­té­ten át­esett fo­cis­tája, Tö­rő­csik And­rás ja­vára.
  • Szerző: Doris

Gesztesi Károly az utóbbi időben leginkább botrányai, váratlan bejelentései, vagy éppen aggasztó viselkedése miatt került az újságok címlapjára. A nehéz időszakot átélő színész most viszont egy példaértékű összefogást kezdeményezett.

Jótékonysági akciót hirdetett, hogy így segítse az Újpest legendás focistáját, a két agyműtéten átesett Törőcsik Andrást, akit jelenleg a budakeszi rehabilitációs intézetben ápolnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
"Sok ember van, aki rengeteget adott ennek az országnak, s mostanra méltatlanul elfelejtették őket"

- elmélkedett a Blikknek Gesztesi, aki minden bizonnyal rájött, magával is jót tesz, ha másokon segít.

Ötlete sikerrel járt, hiszen az MTK és az UTE rangadóján, a szurkolók összefogásának köszönhetően több mint százezer forint gyűlt össze. Az összeget Törőcsik András testvére, Éva vehette át, aki öccse dedikált fotójával lepte meg a színészt.

"Meghatott, hogy a nővére, Éva által küldött nekem egy aláírt fotót, ez a nappalimban kap majd helyet. A tizenhat éves fiam is felismerte, kiről van szó, sőt azzal fogadott, hogy megnézi az 1978-as argentínai világbajnokság meccseit, mert kíváncsi rá, hogyan játszott Törő!"

- magyarázta Gesztesi, akinek akciója különösen elismerése méltó, hiszen személyesen sosem találkozott a legendás játékossal.

Eközben a címlapon
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Kezdeményezése talán annak a jele, hogy lassan, de biztosan elindult a változás útján, és sikerül kimásznia abból a mély gödörből, melybe hónapokkal ezelőtt került és amelyből úgy tűnt, nincs kiút.