NÍNÓ

Na­gyot hi­báz­tak a men­tő­sök az M3-ason tör­tént ha­lá­los busz­bal­eset­nél

Két ve­ze­tőt is fel­füg­gesz­tet­tek ál­lá­sá­ból a men­tők­nél.
  • Szerző: Ripost

Fegyelmi eljárásokat vonhat maga után a mentőknél a szombati, öt halálos áldozatot követelő buszbaleset– írja a Magyar Hírlap.

Azonnali hatállyal visszavonta az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi régió regionális igazgatója vezetői megbízatását. Ugyanekkor felfüggesztette a további munkavégzés alól az Észak-magyarországi régió regionális igazgatót, Breitenbach Gézát - írta blogján Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, a motoros mentő projekt alapítója, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. volt orvos igazgatója.

Forrás: mti
Forrás: mti
Fotó: MTI

Breitenbach Géza ellen fegyelmi eljárás is indulhat, mert bár az elsők között ért a helyszínre, ott nem kezdte meg sem a betegek ellátását, sem az úgynevezett kárhelyparancsnoki teendőket nem látta el.

A szakember szerint mindkét feladat teljesítése elvárható lett volna Breitenbachtól, aki szakorvos, ráadásul egyetemeken tanítja a tömegszerencsétlenségek helyszínein követendő protokollt,a mentésirányítást. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást folytat ismeretlen tettes ellen. A halálos közúti tömegszerencsétlenséget okozó gondatlanság vétsége miatt indított büntetőeljárásnak tegnap még nem volt gyanúsítottja.

Már öten vesztették életüket

Tegnap a tragédia egyik válságos állapotú sérültjét Egerből Miskolcra szállították át. Az M1 híradója arról értesült, hogy a41 éves nő a kórházban belehalt súlyos koponyasérüléseibe.