OLDALVONAL

Nagy László jövője a tét

Az olim­piai kva­lifi­ká­ció szem­pont­já­ból na­gyon fon­tos lesz a ma­gyar férfi ké­zi­labda-vá­lo­ga­tott szá­mára a csü­tör­tö­kön el­raj­tolt vi­lág­baj­nok­ság. A vi­lág­klasszis Nagy Lász­ló­nak pedig a pá­lya­fu­tása foly­ta­tása múl­hat egy eset­le­ges jó sze­rep­lé­sen.
  • Szerző: ST

A magyar férfi kézilabda-válogatott ma, 18 órától Argentína ellen kezdi meg szereplését a dán-német közös rendezésű világbajnokságon. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy az első hét hely valamelyikének megszerzése a cél a tornán. Ezzel biztosan ott lehetne az olimpiai kvalifikációs tornán a magyar csapat, amely legutóbb 2012-ben szerepelt az ötkarikás játékon.

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy László büszkén viseli a címeres mezt

Az utóbbi napokban a válogatott legnagyobb sztárja, a 37 esztendős Nagy László elmondta, hogy elképzelhető, hogy a szezon végén visszavonul. Egy lehetséges olimpiai szereplés reménye azonban meghosszabbíthatja a pályafutását.

"Másfél éve visszavonultam a válogatottságtól, aztán tavaly tavasszal reaktivált a szövetség, és én szívesen segítettem a szlovénok elleni vébéselejtezőben. Titkon már akkor gondoltam, hogy a világbajnokságon is lehet szerepem, így is lesz. A két kapitány megkért, legyek a kerettel, és ha kell, a csapatban, amire igent mondtam."

Az utóbbi hetekben egyéni edzéseket végeztem, testben és lélekben is felkészültem. Büszkén fogom viselni a magyar mezt, ha erre megkér a Csoknyai, Matics kettős

– mondta el Nagy László, a válogatott keddi sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI

Nagy is ott van a csapattal a vb-n

Nagy elutazott a nemzeti csapattal Koppenhágába, de vélhetően a torna első mérkőzésein még nem lesz ott a keretben, később majd becserélheti a két szövetségi kapitány a rutinos jobbátlövőt. A 201-szeres válogatott játékos segítségével reálisnak tűnik a megfogalmazott cél. Tokióban pedig még utoljára, Nagy László vezetheti a mieinket.

Bárcsak már Tokióról beszélhetnénk… Erre térjünk vissza akkor, ha eljött az ideje

– mondta el Nagy a Népszavának arról, hogy vállalna-e a  játékot az olimpián egy esetleges kijutás esetén.

Eközben a címlapon