LELKIZŐ

Így vettek végső búcsút a legendás magyar tévéstől

Meg­ható szer­tar­tás ke­re­té­ben rót­ták le tisz­te­le­tü­ket az is­me­rő­sök és ro­ko­nok a legendás mûsorvezető előtt.
  • Szerző: Ripost

Szerdán délután kísérték utolsó útjára a legendás műsorvezetőt, Nagy Györgyöt. Az Új Köztemetőben a koporsójánál rótták le kegyeletüket családtagjai, kollégái és tisztelői. Jelen voltak többek között Fábry Sándor, Kovács Kati, Rózsa György, Rudolf Péter és Bródy János is, aki az Édes életünk című megható dalával búcsúzott a műsorvezetőtől.

Szerintem papácska most azt szeretné, hogy gyorsan túl legyünk ezen... Mert te soha nem szeretted, ha rólad beszéltek. De ez az egy órácska most rólad szól

- mondta könnyeivel küszködve a tévés lánya, Székely-Nagy Katalin a szertartáson.

Nagy György halálhírét június 27-én, a televíziós felesége jelentette be. Bár a népszerű műsorvezető évek óta harcolt a gyilkos kórral, mégis tervezett és készült a jövőre.

Nagy György Budapesten született 1953-ban. 1971. szeptember 3-ától a Magyar Televízió munkatársa, képtechnikusként kezdett. A köztévétől idén februárban, 45 év munkaviszony után közös megegyezéssel távozott, és nyugdíjba ment. Olyan műsorok arca volt, mint az Ablak, A Reggel, a Naprakész, a Szabadság tér 17, a Hol-Mi?, a Főtér vagy a Rocklexikon. Akkor úgy nyilatkozott, hogy mióta nyugdíjba ment, többet dolgozik, mint előtte, részt vett a Ridikül című műsor készítésében is.

A megboldogult műsorvezető temetéséről családja gondoskodott, s bár MTVA jelezte, saját halottjának tekinti a legendát, a család mindent önerőből akart és szervezett meg.

A szertartást egy megható videóval zárták.

Nagy György 64 éves volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?