EZO

Nagy fogyi-ho­rosz­kóp: Így ol­vad­nak le rólad csil­lag­je­gyed sze­rint a kilók

A csil­la­gok út­mu­ta­tást adnak arról, hogy az egyes je­gyek szá­mára mely di­é­tás mód­sze­rek bi­zo­nyul­nak a leg­ha­tá­so­sabb­nak a zsír­pár­nák ellen. Most sok­kal könnyebb lesz a diéta, mint va­laha volt!
címkék:
  • Szerző: F. E.

BAK (december 22. – január 19.)

Számára az étel a létfenntartás eszköze. Két típusa létezik: az egészségmániás és az, akiket hidegen hagy minden észérv és azt eszik, amit gondol. Ez a csoport hajlamos természetesen az elhízásra, főleg akkor, ha nagy stresszben él.

Fotó: 123RF

A legjobb, ha a Bakok diétája  elég szigorú és mellette egyszerű. Napi három étkezéssel beéri, vacsorára azonban inkább sovány húst vagy halat válasszon, de mindegyikből feleakkora adagot egyen, mint korábban. Zsírt, fehér lisztet, kenyeret és csokoládét próbálja maximálisan kizárni - bár utóbbi amúgy sem fog nagyon a nehezére esni.

VÍZÖNTŐ (január 20. – február 18.)

A Vízöntő csakúgy, mint a Bika vagy az Oroszlán, nagyon is szereti a hasát és legfőképp az ínyencségekre bukik.  A Vízöntő az étkezésben is hajlik az extremitásokra: vagy nagy élvezettel eszik és főz, vagy csak megszokásból eszi mindig ugyanazt.

Fotó: 123RF

Neki szinte állandóan evésre jár az óra, tehát a háromszori étkezést nagy kihívás betartania, ezért diétájának sikere az egészséges nasikban rejlik. Csipegessen olívabogyót vagy almás chipset de a sült és főtt zöldségek is  kiváló vacsorának bizonyulhatnak.

HALAK (február 19. – március 20.)

Szereti, ha változatos ínyencségekkel kényeztetik, de ha rossz a kedve, képes napokig ugyanazt enni. A Halakban egyszerre lappang egy kifinomult ízlésű étteremkritikus és egy mindent egyszerre felfalni képes gépezet.

Fotó: 123RF

Ha a kezdetektől nem tudott odafigyelni a kalóriákra, akkor az időszakos koplalás számára a legideálisabb: reggeli kávéval vagy zabkása, ebéd könnyű saláta, majd nasiként pár szem párolt zöldség, este pedig jöhet a halból vagy rákból készült tengeri lakoma, amivel túl fogja élni a következő napot is.

címkék: