FÜLES

Ha­tal­mas ügy­nök­bot­rány: Nagy Feró meg­tudta, Som Lajos je­len­tett róla!

A Be­at­rice front­em­be­ré­nek ren­ge­teg kel­le­met­len­sé­get okoz­tak a be­sú­gók! Több száz ol­dal­nyi meg­fi­gye­lési do­ku­men­tum ké­szült róla, nagy ré­szét ol­vasta, ám azzal csak most szem­be­sült: Som Lajos is je­len­tett róla!

Az átkos rendszerben sokaknak arról kellett dönteniük: engedelmeskednek a felsőbb hatalmaknak, és titkos ügynökök lesznek, vagy vállalják, hogy a „felkérés” megtagadása miatt ellehetetlenítik őket. Som Lajos, a Piramis egykori basszusgitárosa nem ellenkezett: súgott kollégáiról!

Fotó: Keller Mátyás
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"III/III-as ügynök voltam! A lakásomra jöttek a nyomozók, átvittek egy szállodai szobába, ahol közölték: ezentúl minden olyan tevékenységről be kell számolnom, amik károsak és veszélyesek a Magyar Népköztársaságra nézve. Aláírtam a beszervezési papírt. Nem bántam meg. Tulajdonképpen szerintem csak kevesekről mondhattam olyat, amiből káruk származhatott. Én viszont védelem alatt álltam. Nem akartam én senkit sem bántani, és szerintem nem is tettem" – vallotta be lapunknak a 69 éves zenész, aki elárulta, többek között Nagy Feróról is szolgáltatott híreket. Felhívtuk a Beatrice énekesét, tudott-e a történtekről.

Fotó: Szabolcs László
A szerdai lapszámából megtudhatod, hogy reagált a hírre a nemzet csótánya!