MANI

Nagy be­je­len­tést tet­tek: meg­szű­nik a Go­ogle Drive

A meg­szo­kott Go­ogle Drive-tól bú­csúzni kell majd, de lehet mivel he­lyet­te­sí­teni.
  • Szerző: Ripost

December 11-én megkezdődik a Google Drive app kivezetése a PC és a  Mac platformokon - jelentette be a Google. A Drive két app formájában születik újjá: a Backup and Syncet a fogyasztók, a Drive File Streamet pedig a vállalkozások használhatják.

EZT OLVASTAD MÁR?

A Google online társzolgáltatása jelenleg 15 gigabájt tárhelyet biztosít, és ezek a fájlok minden olyan eszközről elérhetők, amelyeken a Drive app telepítve van.

Az Android eszközökön, iPhone-okon, iPadokon a Drive mobile appok érintetlenül maradnak, viszont PC-ken és Maceken december 11-től megszűnik a Drive támogatása, maga az app pedig 2018. március 12-től egyáltalán nem működik - írta a computerworld.hu.

A Backup and Sync, valamint a Drive File Stream alapvetően abban különbözik, hogy utóbbi streamelni tudja a fájlokat a felhőből, így bármelyik felhő alapú fájlunkon anélkül tudunk dolgozni, hogy a gépünkön kéne tárolni.

A Backup and Sync hagyományos módon szinkronizál: a helyi változatot az asztalon tartja, és a másolatot pedig elrakja a felhőbe.