FÜLES

Nagy be­je­len­tést tett Tö­rő­csik Mari, ekkor áll­hat újra szín­padra

A le­gen­dás szí­nésznő nem adta fel a re­ményt, hogy újra sze­re­pel­het, és a szín­ház­ban is vissza­vár­ják.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Markovics Gábor

A 83 éves Törőcsik Mari neve még mindig ott van a Nemzeti Színház Galilei élete című darabjának szereposztásában - vette észre a Blikk. A színházban ugyanis bíznak a Kossuth- és Mari-díjas művésznő visszatérésében, őt pedig motiválja, hogy számítanak rá. Visszavágyik a színház világába, és boldoggá teszi, hogy meg is van a lehetősége erre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tőröcsik még 2016-ban került hosszabb időre kórházba, azóta nem lépett pódiumra. Ősszel sokan számítottak arra, hogy visszatér: pont az említett darabban az idős Galileo Galileit alakította volna a Bertold Brecht műve alapján Zsótér Sándor által rendezett előadásban.

Egy rutinkivizsgálás után azonban orvosai tanácsára úgy döntött, még velemi otthonában marad, hogy pihenjen és erősödjön, de azóta sem tett le arról, hogy színpadra lépjen.

Nem tehetek mást, mint bízom abban, hogy eljön az idő, amikor újra szerepelhetek. Bennem megvan az elhatározás, vissza akarok térni a színpadra

– mondta Törőcsik Mari.

"Az életem a színház, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá. Persze, a közönségre is, hiszen ugyan rég nem szerepeltem már, de a mai napig elárasztanak a szeretetükkel. Az pedig, hogy gondolnak rám a Nemzetiben, nagyon jó érzés, ebből táplálkozhat az ember lelke. Hiszem, hogy rövidesen láthatnak majd szerepelni" – tette hozzá meghatottan a legendás színésznő, de azért megfogadja ápolói és orvosai tanácsát, és kíméli magát, amíg szükséges.