HŰHA

Nagy be­je­len­tést tett Ka­ta­lin és Vil­mos her­ceg

A her­cegi pár meg­erő­sí­tette, idén is részt vesz­nek a BAFTA-díj­át­adón.
  • Szerző: Ripost

Most már biztos, hogy ott lesz a februári BAFTA-díjátadón Katalin hercegné és férje, Vilmos herceg is. Ez már a harmadik év, amikor a pár részt vesz a Brit Film- és Televíziós Akadémia gáláján.

A tavalyi gálán Katalin még harmadik gyermekével volt várandós
A tavalyi gálán Katalin még harmadik gyermekével volt várandós
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vilmos herceg - aki egyébként a BAFTA elnöke is - díjat is ad át, méghozzá a legnagyobb elismerésnek számító életműdíjat, amelyet idén Thelma Schoonmaker vágó kap. Schoonmaker immár 40 éve dolgozik együtt Martin Scorsese rendezővel. Eddig két BAFTA- és három Oscar-díjat zsebelt be.

"Nagyon örülünk, hogy ismét a körünkben üdvözölhetjük a hercegi párt. Hálásak vagyunk, amiért Vilmos herceg támogatja a szervezetet, és segítségével inspirálni, fejleszteni és támogatni tudjuk a tehetségeket szerte az országban" - nyilatkozta Amanda Berry, a BAFTA vezérigazgatója.

BAFTA-díjra a legnagyobb esélye Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című kosztümös filmjének van, amely 12 jelölést zsebelt be. A produkció női főszereplője, a 17-18. században élt Anna brit királynőt megformáló Olivia Colman - aki alakításáért megkapta a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat a musical vagy vígjáték kategóriában -, a legjobb színésznő díjára esélyes.

A kedvenc továbbá a legjobb film, a kiemelkedő brit filmalkotás és a rendező díjáért is versenybe száll. Colman filmbeli partnerei, Rachel Weisz és Emma Stone a legjobb női mellékszereplőnek járó trófeára esélyesek.