KÜLFÖLD

Nagy a ké­szült­ség: ma­gyar ti­né­dzse­re­ket kel­lett me­ne­kí­teni a Har­gi­tá­ról

Két ma­gyar­or­szági ti­zen­éves is a he­gyi­men­tők és ka­taszt­ró­fa­vé­de­lem se­gít­sé­gére szo­rult va­sár­nap a Ma­da­rasi-Har­gi­tán.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tizenhat éves magyarországi fiatal keresésén dolgoztak a Madarasi-Hargitán a katasztrófavédelem csapatai vasárnap.A mentőakció előtt egy másik, szintén magyarországi tizenévesnek kellett segítségére sietniük a hegyimentőknek és a tűzoltóknak, aki ugyanazon a környéken szenvedett balesetet, és a székelyudvarhelyi kórházba kellett szállítani.

A vasárnap délután eltévedt fiatalember Zeteváraljáról indult el a Madarasi-Hargita sípályája irányába, de egy idő után az 112-es számon kért segítséget.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője arról tájékoztatott, hogy Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából tűzoltók, hegyicsendőrök és önkéntesek indultak a fiú keresésére, mert a telefonhívás alapján nem sikerült megállapítani a pontos tartózkodási helyét.

A fiút végül épségben megtalálták és a szálláshelyére vitték, akárcsak szüleit, akik külön indultak gyermekük keresésére.

Nem sokkal korábban, szintén vasárnap egy másik magyarországi fiatalt mentettek meg a Salvamont és az ISU csapatai, aki szintén a Madarasi-Hargita környékén jutott bajba. A fiú esés közben megsérült, ezért a székelyudvarhelyi megyei kórházba szállították.

címkék: