RIPOSTER

Nagy a baj, ezért prüszkölnek rengetegen az utóbbi napokban

Nyakunkon a parlagfû szezon, a fővárosban már több helyen ontja pollenjeit háborítatlanul. Aki parlagfûmezőt lát, tegyen bejelentést az önkormányzatnál vagy a kormányhivatalban. Újra indult a Ripost parlagfûvadász akciója is!
címkék:
  • Szerző: zs

Nem csak a nagy hőséget nehéz elviselni, a szokásosnál korábban megkezdődött az allergiaszezon is. Aki érzékeny a parlagfűre, az már most érezheti a kellemetlen tüneteket. Magas a pázsitfűfélék, az útifű és az üröm pollenkoncentrációja is.

Budán az Etele út mentén végig kihajtott a parlagfű, ráadásul olyan részen is, amit frissen füvesítettek az 1-es villamos fejlesztése és az útfelújítás miatt. A Margitszigeten lévő elbontott teniszstadion helyét is felverte a méteres gaz, közötte vígan terem a parlagfű. Az M1 aktuális csatorna azt közölte, hogy már vannak olyan területek, ahol hektárokat borít egybefüggő parlagfűmező.

Idén már nincs türelmi idő, július 1-je előtt is kaszálni kell a parlagfüvet, egész éves kötelezettség a gyomnövény irtása. Aki településen belül lát parlagfüvet, a polgármesteri hivatalban tehet panaszt, a külterületen termő parlagfű miatt pedig a kormányhivatalok járási földhivatalánál. Várják a bejelentéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH) is a pbr.nebih.gov.hu weblapon. A bejelentés során a területet pontosan meg kell határozni, mellékelhető fotó, esetleg GPS-koordináta is.

Fogjunk össze!

A %% tavaly az olvasói segítségével, a nyilvánosság erejével több alkalommal is elintézte, hogy kiirtsák az allergiát okozó gyomnövényt. Fogjunk össze idén is!

Várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A %% segít! E-mail cím: [email protected]media.hu Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?