KÜLFÖLD

Ná­ci­ként bé­lye­gez­ték meg a gyá­szoló édes­apát

Szél­ső­bal­ol­dali ak­ti­vis­ták ná­ci­nak ne­vez­ték azt az édes­apát, aki­nek a fiát szír mig­rán­sok gyil­kol­ták meg. A férfit azért bé­lye­gez­ték meg, mert be­szélni mert fia ese­té­ről.
  • Szerző: WM

Karsten Hempel is részt vett azon a schweinfurti tüntetésen, amit a szervezők Kandel is everywhere-nek neveztek el. A név arra utal, hogy Kandel városában szúrta agyon egy afgán migráns a 15 éves német exbarátnőjét. A tavaly decemberben történt eset hatalmas tüntetéssorozatot váltott ki, a migrációt ellenzők a mai napig nem felejtették el a történteket, és a bevándorlásellenes demonstrációkon rendszerint előkerül a téma. A múlt hétvégi schweinfurti felvonuláson többen is szót kaptak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így beszélt a több száz fős gyülekezett előtt Hempel is, akinek fia tavaly szeptemberben hunyt el, miután összeverekedett két szír bevándorlóval. Az esettel kapcsolatban még mindig nem indult bírósági eljárás, a szakértők ugyanis azt állapították meg, hogy egy ütést követően olyan szerencsétlenül ért földet a feje, hogy az okozta közvetlenül a halálát. A gyászoló édesapa arról is beszámolt, hogy a helyi média megpróbálta úgy feltüntetni a fiát, mintha náci lett volna, és szándékosan támadt volna a szír migránsokra.

A schweinfurti demonstráción egyébként egy maroknyi ellentüntető is megjelent, akik szintén nácinak nevezték az édesapát, amiért beszélni mert fia tragédiájáról.