KÜLFÖLD

Hul­la­ként kel­lett pó­zol­niuk a gye­re­kek­nek egy bécsi me­cset­ben

Az oszt­rák Fal­ter nevű ma­ga­zin sok­koló ké­pe­ket tett közzé, ame­lye­ken töb­bek közt hul­la­ként pó­zoló mu­zul­mán gye­re­kek lát­ha­tóak. A bécsi me­cset­ben a gye­re­ke­ket a ka­to­na­életre ne­ve­lik, és fo­lya­ma­to­sak a há­bo­rús té­májú fel­ada­tok, já­té­kok.
címkék:
  • Szerző: WM

Az osztrák magazin által megszerzett képek 2016-ban, a főváros egyik legnagyobb mecsetében készültek. A fotók sokakat sokkoltak, ugyanis a háborús játékok közben az egészen kis gyerekeknek halott katonáknak kellett magukat kiadniuk, akiket török zászlókkal takartak le. A Falter nevű lap megjegyzi, hogy a gyerekeknek tisztelegniük kellett, egyenruhában különböző katonai feladatokat kellett teljesíteniük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több forrás is arról számol be, hogy ezek a gyakorlatok a mai napig mindennaposnak számítanak a bécsi mecsetben. Az üggyel kapcsolatban Sebastian Kurz is megszólalt. Az osztrák kancellár azt mondta, hogy az ilyen dolgoknak nincs helye Ausztriában, és zéró toleranciát hirdet a kormánya.

Sajtóértesülések szerint a hatóságok a botrány után bezáratják a mecsetet, vagy feloszlattatják azt a szervezetet, amely a bécsi imahelyet működteti.

címkék: