HOGY MIK VANNAK!

Sok­kot ka­pott a ma­gyar há­zi­asszony: Mu­táns cuk­kini ter­mett a kert­jé­ben

Ol­va­sónk egész nap a kert­ben te­vé­keny­ke­dett, de el­ke­rülte a fi­gyel­mét a bi­zarr zöld­ség. Al­ko­nyat­kor vette észre, hogy va­lami nem stim­mel a cuk­ki­ni­vel.
címkék:

A zöldségmutánst egy Nógrád megyében élő olvasónk találta, ő küldte szerkesztőségünknek a képet. Soha ilyen cukkinit még nem látott, de a szomszédai se, és a környéken senki. Lett is nagy ribillió, miután többen is megnézték a bizarr zöldséget.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mert ugyebár sokféle cukkini létezik: legismertebb talán a sötétzöld héjú változat, de sokan szeretik a sárga vagy éppen a csíkos héjút is. Olvasónk viszont olyan zöldséget lelt a kertjében, amelyiknek egyik fele sárga, másik fele zöld.

A szomszédos töveken zöld cukkini terem a hölgy kertjében, ezért is döbbent meg annyira a mutáns zöldség láttán. A falubéliek szerint a bolond októberi időjárás az oka mindennek.A biztonság kedvéért többen arra szavaztak, hogy ezt a cukkinit nem szabad megenni. "Ki tudja, milyen módosulás révén jött létre" - hajtogatták egymásnak az asszonyok. Olvasónk kezébe vette a cukkinit, de végül úgy döntött, hogy nem szedi le.

A következő napokra kellemes időt ígér az időjárás, hátha nő még egy kicsit a csodazöldség, akkor igazi kuriózum lesz!

címkék: