KÜLFÖLD

Allah akbar a re­pü­lőn, musz­lim férfi akart be­törni a pi­ló­ta­fül­kébe

Pánik tört ki azon a Pá­rizs­ból Tu­niszba tartó já­ra­ton, amely­nek fe­dél­ze­tén egy tu­né­ziai férfi be akart törni a gép pi­ló­ta­fül­ké­jébe. A kény­szer­le­szál­lást kö­ve­tően pedig Al­la­hot él­tette.
  • Szerző: WM

A France Bleu nevű francia tévécsatorna számolt be először arról az esetről, amely múlt hét végén történt egy Párizsból Tuniszba tartó repülőgép fedélzetén. Egy feldühödött muszlim férfi mindenáron a pilótákhoz akar bejutni. A dühöngő utas miatt a gépnek Nizzában kényszerleszállást kellett végrehajtania.

A repülőt ezt követően megszállták a biztonsági emberek, hogy mihamarabb el tudják távolítani a problémás férfit a fedélzetről. De a tunéziai utas  hevesen ellenállt az intézkedésnek, végül  Allahot kezdte éltetni, Allah a legnagyobb kiáltásokkal. Egy másik utas videóra vette a történteket, és ebből egyértelműen kiderül, hogy az Allah akbar- kiáltást hallva többen nagyon megrémültek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az őrizetbe vett férfiról végül kiderült, hogy pszichés betegségben szenved. A francia hatóságok pedig közölték, hogy a történteket nem kezelik terrorista akcióként.