KÜLFÖLD

Egy musz­lim nő miatt nem lá­to­gat­hatja beteg lá­nyát egy bécsi férfi

Egy 23 éves gyó­gyít­ha­tat­lan beteg lány ke­rült kór­házba Bécs­ben, de édes­apja nem lá­to­gat­hatta meg, mert egy musz­lim nő is volt a kór­te­rem­ben, aki meg­til­totta a férfi je­len­lé­tet. A végén még az ag­gódó édes­apát ve­zet­tet­ték ki...
  • Szerző: WM

Az osztrák Salfenauer családdal olyan történt, ami mindenkit megdöbbentett. Az édesapa elkeseredettségében az osztrák sajtóhoz fordult, a Kronen Zeitung meg is írta a történetüket. A család 23 éves lánya szklerózis multiplexben szenved, és bekerült egy kutatóprogramba, ami azzal jár együtt, hogy félévente egy éjszakát a bécsi kórházban kell töltenie. A kezelés lényege, hogy a lány gyógyszereit 24 órán át infúzióval adják. Ennek azonban életveszélyes következményei is lehetnek, ezért a beteg nőt a szülei minden alkalommal elkísérik. 

A bécsi kórház főbejárata. Fotó: krone.tv.
A bécsi kórház főbejárata. Fotó: krone.tv.
Fotó: YouTube
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ez egy szörnyű betegség, ott támogatjuk a lányunkat, ahol csak tudjuk...

- mesélte az osztrák lapnak Robert Salfenauer. A beteg nőnek pár nappal ezelőtt ismét be kellett vonulnia kezelésre. Most azonban olyan dolog történt a családdal, amit nem tudnak feldolgozni.

Határvonalat szabtak az apának

Mielőtt a beteg elfoglalhatta volna a szobáját, a kórházi személyzet előre szólt nekik, hogy a kórterem belső ágyán fekszik egy - vallási okokból - teljesen eltakart testű muszlim nő, aki nem szeretné, hogy férfiak is bemenjenek a szobába. Az ápoló azt kérte az aggódó apától, hogy ha bemegy a szobába az első ágynál ne menjen tovább.

A dühös édesapa. Fotó: krone.tv.
A dühös édesapa. Fotó: krone.tv.
Fotó: YouTube
Ezzel lényegében megtiltották, hogy a lányom ágyához menjek...

- panaszkodott az 56 éves családfő. Az apa először tartotta magát a kéréshez, de észrevette, hogy a muszlim nő egy paravánnal el van szeparálva, ezért közelebb ment lányához. Igen ám, de a bevándorló nő meghallotta a férfihangot, és azonnal sikítani kezdett, szidalmazva az édesapát.

Azt kérdezte, hogy mit keresek én itt, és követelte, hogy azonnal tűnjek el. Ő döntötte el, hogy ki lehet a kórteremben és ki nem...

folytatta Robert Salfenauer. A szülők jobbnak látták, ha visszavonulnak a váróterembe. Nem sokkal később jött egy doktornő egy biztonsági emberrel, és felszólították az édesapát, hogy azonnal hagyja el a régi, nagy hírű bécsi kórházat. A megdöbbent férfit a biztonsági őr egészen a kijáratig kísérte.

Eközben a címlapon
A bécsi AKH kórház. Fotó: krone.tv
A bécsi AKH kórház. Fotó: krone.tv
Fotó: YouTube
Kidobtak. 56 éves vagyok, de ilyen még soha nem történt velem...

- kesergett az apa, aki elnézést kért, ha valakinek gorombán szólt vissza, de szerinte ez a stressz következtében érthető. 

Teljesen el voltunk borzadva, hogy egy ilyen radikális közösség döntheti el, hogy mi, bécsiek miként viselkedhetünk Bécsben. Egy teljes testét elfedő muszlim nő döntheti el, hogy meglátogathatom-e a lányomat a kórházban: A radikalizmus minden formáját el kell utasítanunk.

- vélekedett Robert. A család azt sem értette, hogy egy nyilvános bécsi kórházban hogyan viselhetett a muszlim nő nikábot, az arcot eltakaró öltözet ugyanis több hónapja tiltott Ausztriában. Az édesapa azt szeretné, ha kimondanák, hogy eddig engednek és nem tovább

Több százezer muszlim él Ausztriában. Fotó: krone.tv
Több százezer muszlim él Ausztriában. Fotó: krone.tv
Fotó: YouTube
Mi mindenkinek szívesen segítünk, mint ahogy már meg is mutattuk. A menekülteknek is segítettünk, de nem engedhetjük, hogy elnyomjanak minket. Ez tolerálhatatlan...

A kórház közben reagált a család által benyújtott panaszra. Azt ígérték, hogy ki fogják vizsgálni az esetet, addig azonban további információval nem szolgálhatnak.