NÍNÓ

Mu­la­tós ze­né­vel kam­pá­nyol­nak a rend­őrök az ittas ve­ze­tés ellen - videó

Csak ta­valy 27 ezer köz­úti el­len­őr­zés­nél jel­zett po­zi­tív ér­té­ket az it­tas­sá­got mérő szonda. Most vic­ces vi­de­ó­val hív­ják fel a fi­gyel­met a rend­őrök az ittas ve­ze­tés ve­szé­lye­ire. Mu­la­tós zene, ölel­kező rend­őrök és egy tűz­sze­rész is fel­tű­nik a kam­pány­anyag­ban.
  • Szerző: Ripost

2018-ban a közúti ellenőrzések során 27801 alkalommal jelzett ittasságot a szonda. A rendőrség úgy fogalmaz, ennyi időzített bomba veszélyezteti mások életét az utakon. Ehhez egy vicces kampányvideót is készítettek, amiben nemcsak húsvéti mulatós zene, hanem ölelkező rendőrök és a tűzszerész felszerelésbe bújt szóvivő is feltűnik.

Tavaly mintegy 1425 esetben okoztak balesetet ittasan közlekedők, ez az összes közúti balesetnek több, mint 8 százaléka. Az ittasan okozott balesetek 55%-át autó sofőrök, míg 23%-át kerékpárosok okozták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az összes ittast csak úgy lehetne kiszűrni a forgalomból, ha mindig mindenkit ellenőriznének, ez viszont hatalmas káoszt okozna a közlekedésben.