MEDICINA

Most tény­leg meg­fej­tet­ték a hosszú élet tit­kát

Két­mil­lió em­bert vizs­gál­tak meg a ku­ta­tók, és ki­je­len­tet­ték: meg­van a le­he­tő­sé­günk a hosszú és egész­sé­ges életre. Kí­ván­csi vagy, mi az?
  • Szerző: Ripost

A csodáért nem is kell messzire menni, elég a piacra kiugrani! Az egészségtudatos emberek nagyon jól tudják, hogy naponta legalább háromszor kell friss gyümölcsöt és zöldséget enni, ha hosszabb, tartósabb életet szeretnénk élni. Most kiderült, hogy valójában ennél sokkal többre lenne szüksége a szervezetünknek!

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A londoni Imperial College kutatói szerint naponta tízszer 80 gramm zöldség és gyümölcs a hosszú élet titka. 80 gramm annyi, mint egy egy kis banán, körte, három púpozott evőkanál spenót vagy borsó.

Azt vizsgáltuk, hogy mennyi gyümölcsöt és zöldséget kell enni, hogy védve legyünk a betegségek ellen.

Eredményeink arra utalnak, hogy bár öt adag gyümölcs és zöldség is jó, de naponta tíz egység még jobb – jelentette ki dr. Dagfinn Aune kutatásvezető.

Ez az életmód évente 7,8 millió embert mentene meg a korai haláltól! Ráadásul bizonyos terménytípusok még a rák és szívbetegségek kialakulásának esélyét is csökkentik. Ha kíváncsi vagy, melyik gyümölcs-zöldség milyen bajt orvosol, elolvashatod a hétfőn megjelenő számában!

200 gramm zöldség-gyümölcs 13, míg 800 gramm 28 százalékkal csökkenti a keringési betegségek kialakulásának esélyét; 200 gramm zöldség-gyümölcs 4, míg 800 gramm 13 százalékkal csökkenti a rákos daganatok kialakulásának esélyét; 200 gramm zöldség-gyümölcs 15, míg 800 gramm 31 százalékkal csökkenti a korai elhalálozás esélyét.