RIPOSTER

Most tényleg a vérről szól az Egy vérből valók vagyunk

A véradás fontosságára és a határon túli magyarokkal való összefogásra hívja fel a figyelmet az Egy vérből valók vagyunk mottójú jótékonysági futás. A futáson résztvevők csaknem 500 kilométert tesznek meg futva, mielőtt célba érnének Budapesten.
  • Szerző: Ripost

A résztvevők pénteken indultak el az 500 kilométeres útra a Vereckei-hágón álló honfoglalási emlékműtől. Adományokat is gyűjtenek az Ungvárhoz közeli Rát község Szent Mihály Gyermekotthona számára, amelyben 25 gyermek nevelkedik. Eddig sikerült összegyűjteni elegendő pénzt egy kápolna megépítésére a gyermekotthon udvarán. A kápolnát szombat délután szentelték fel a kárpátaljai településen. A jótékonysági futás kezdete után röviddel egy magyar orvoscsoport szívbeteg gyermekek vizsgálatát kezdte el a Szent Mihály Gyermekotthon rehabilitációs központjában.

Ukrajna területét szombaton a kettévágott magyar falunál, a Kisszelmenc-Nagyszelmenc szimbolikus határon átfutva hagyták el. Ezután a futók a felvidéki Nagykaposon a Herczegh Géza Emlékév keretében meghirdetett A mi büszkeségünk pályázat eredményhirdetésére érkeznek, amelyen részt vesz Herczegh Anita, a névadó leánya, a köztársasági elnök felesége, a futás fővédnöke.

Visszatérve Magyarországra a jótékonysági futás résztvevői az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradó napokra hétfőn Miskolcon, kedden Egerben, majd szerdán Budapesten hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára. Szerdán Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjában érnek célba, ahol szintén jelen lesz Herczegh Anita, aki vért is ad.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?