KÜLFÖLD

Most kö­zöl­ték: El­tűnt a ra­da­rok­ról egy re­pü­lő­gép

Tel­jes moz­gó­sí­tás a fran­cia-svájci ha­tár­sza­ka­szon! Tom­boló hó­vi­har kö­ze­pette két pi­ló­tá­val a fe­dél­ze­tén el­tűnt egy fran­cia harci re­pü­lő­gép.

Gyakorló repülés közben szerdán eltűnt egy francia harci repülőgép, fedélzetén két pilótával a svájci határnál, egy hóvihar közelében, keresésükre a hatóságok kiterjedt akciót indítottak a hegyvidéki területen.

A francia légierő tájékoztatása szerint a Mirage-2111D típusú vadászbombázó alacsony magasságban hajtott végre repülést. Utoljára a franciaországi Doubs és Jura megye körzetében észlelték a radar képernyőjén - közölte az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy másik szóvivő arról számolt be, hogy nem észleltek vészjelzést, amelyet a gép automatikusan akkor ad le, ha a pilóták katapultáltak. A kutatás folyik, hogy megleljék a gép roncsait. Olyan időjárás volt, amikor nem látható a felszín, de a gép ilyen alkalmakra szükséges berendezésekkel is fel volt szerelve - tette hozzá.

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal megindult felkutatása, amelynek érdekében hegyi mentőket, tűzoltókat, katonai egységeket mozgósítottak az említett két megyében. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.