LEGFRISSEBB

Most ké­szíts al­ma­ch­ip­set, egész évben nas­sol­hatsz!

Az alma fris­sen, ro­po­gó­san iga­zán finom és ilyen­kor leg­tel­je­sebb az íze is. Ha egész­sé­ges na­sira vágysz, most ér­de­mes ch­ip­set ké­szí­te­ned be­lőle.

Nemsokára megkezdődik az almaszüret és olcsóbban tudsz hozzájutni a piacon ehhez a szuper gyümölcshöz. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha diétázol, vagy épp sportolsz, az alma az egyik leghasznosabb táplálék, mert hamar energiával tölt fel, rövid idő alatt megemészted és szinte azonnal energiát nyersz belőle.

Rendkívül magas a C-vitamintartalma, a benne lévő foszfor serkenti az agyműködést, rostjai pedig felgyorsítják az anyagcserét.

Ha nem akarsz mindig nyers almát enni, és szeretnél mindig magadnál tartani egy kis egészséges nasit, készíts almachipset.

Hozzávalók

  • 2 db (bármilyen) alma
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 evőkanál fahéj

1. Az almákat mosd meg és töröld szárazra, hámozás és magozás nélkül szeleteld nagyon vékonyra. A legkönnyebben uborkagyaluval tudod ezt megcsinálni.

Eközben a címlapon

2. A szeletek mindkét oldalát kend be citrommal, majd szórd meg kevés fahéjjal.

3. Tedd az almaszeletekkel borított tepsit 100 fokra előmelegített sütőbe. Ne csukd rá teljesen a sütő ajtaját, hagyj egy kis rést, hogy folyamatosan áramlani tudjon a levegő, így gyorsabban a szárad az alma. 

Akkor jó, ha nedvességtartalmából szinte semmi nem marad. A tökéletes almachips nem nyúlós, hanem roppan.

FONTOS:

Lehetőleg celofánban és NE nejlonzacskóban tárold. Így tartja meg leghosszabban roppanós állagát.

Tipp

Bármelyik szeletelhető gyümölcsből el tudod készíteni!