RIPOSTER

Most jelentették be: Váratlanul elhunyt az ismert magyar újságíró

Fiatalon, 55 éves korában távozott az élők sorából S. Tóth László, az MTI egykori tudósítója.

Súlyos betegség következtében 55 éves korában elhunyt S. Tóth László, újságíró, az MTI volt külpolitikai szerkesztőségvezetője, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezető hírügynökségi szerkesztője - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

S. Tóth László 1961. szeptember 17-én született Dunaújvárosban (akkori nevén Sztálinvárosban). A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után 1985-ben került az MTI külpolitikai főszerkesztőségéhez, amelynek több nyelvet használó, sokoldalú újságírója volt mindvégig.

1993 és 1997 között az MTI párizsi tudósítójaként tevékenykedett, 1997-től rovatvezető, majd 1999-től turnusvezető volt a külpolitikai főszerkesztőségben. 2003 és 2007 között az MTI brüsszeli tudósítója, irodavezetője volt.

Az MTI külpolitikai szerkesztőségét 2010-ben vezette. A közmédia átalakítása keretében 2012. június 1-jével az MTVA állományába került, előbb kiemelt hírügynökségi szerkesztőként, majd vezető hírügynökségi szerkesztőként dolgozott. Az európai uniós és NATO-ügyek kiváló szakértője volt.

S. Tóth Lászlót, aki súlyos betegségét méltósággal viselte, kedd este Budapesten érte a halál.