RIPOSTER

Most je­len­tet­ték be: Vá­rat­la­nul el­hunyt az is­mert ma­gyar új­ság­író

Fi­a­ta­lon, 55 éves ko­rá­ban tá­vo­zott az élők so­rá­ból S. Tóth László, az MTI egy­kori tu­dó­sí­tója.

Súlyos betegség következtében 55 éves korában elhunyt S. Tóth László, újságíró, az MTI volt külpolitikai szerkesztőségvezetője, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezető hírügynökségi szerkesztője - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

S. Tóth László 1961. szeptember 17-én született Dunaújvárosban (akkori nevén Sztálinvárosban). A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után 1985-ben került az MTI külpolitikai főszerkesztőségéhez, amelynek több nyelvet használó, sokoldalú újságírója volt mindvégig.

1993 és 1997 között az MTI párizsi tudósítójaként tevékenykedett, 1997-től rovatvezető, majd 1999-től turnusvezető volt a külpolitikai főszerkesztőségben. 2003 és 2007 között az MTI brüsszeli tudósítója, irodavezetője volt.

Az MTI külpolitikai szerkesztőségét 2010-ben vezette. A közmédia átalakítása keretében 2012. június 1-jével az MTVA állományába került, előbb kiemelt hírügynökségi szerkesztőként, majd vezető hírügynökségi szerkesztőként dolgozott. Az európai uniós és NATO-ügyek kiváló szakértője volt.

S. Tóth Lászlót, aki súlyos betegségét méltósággal viselte, kedd este Budapesten érte a halál.